Ισπανία: Μικρή χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας για τα παιδιά

Ισπανία: Η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να προβεί σε μια μικρή αλλαγή σχετικά με την αυστηρή καραντίνα που έχει επιβάλει. Πλεόν, τα παιδιά θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι, αρκεί να συνοδεύονται από έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Κοινώς, δεν έχουν το δικαίωμα μιας σύντομης βόλτας, παρότι αυτό επιτρέπεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η συγκεκριμένη… ρύθμιση των μέτρων έγινε γνωστή το Σάββατο από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, όμως αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

σχετικά με τις προϋποθέσεις. Την είδηση εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

«Από τις 27 Απριλίου, οι κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συνοδεύουν έναν ενήλικο στις μετακινήσεις που επιτρέπονται ήδη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης γιαα να πάνε, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο, την τράπεζα. Πρόκειται για μια μερική χαλάρωση, καθώς πρέπει να επιμείνουμε στο γεγονός ότι προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε μια ολίσθηση στη μάχη εναντίον του ιού. Αυτές οι έξοδοι πρέπει να είναι ελεγχόμενες, να σέβονται με σχολαστικό τρόπο τους κανόνες υγιεινής και αποστάσεων, απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των γονέων».

Keywords
Τυχαία Θέματα