Καλοκαιρινή άδεια: Σενάριο για κατάργηση της λόγω κορονοϊού

Καλοκαιρινή άδεια: Στο σημείο που βρισκόμαστε, δύσκολα μπορεί κάποιος να πει ότι τα είδε όλα, άρα ακόμα και απίστευτα σενάρια που ακούγονται, είναι πιθανό να έχουν βάση. Όπως το σενάριο που κυκλοφορεί, ότι στο υπουργείο Εργασίας επί τάπητος βρίσκεται σχέδιο για κατάργηση της θερινής άδειας, τουλάχιστον για ορισμένους κλάδους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σειρά εργοδοτικών φορέων έχουν ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να επαναρρυθμίσει το θέμα της καλοκαιρινής άδειας για εφέτος, καθώς λόγω του κορονοϊού και της υποχρεωτικής αναστολής των εργασιακών συμβάσεων,

τα πάντα εκ των πραγμάτων έχουν αλλάξει. Το υπουργείο μελετά το εν λόγω αίτημα και δεν αποκλείεται προσεχώς να υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις.

Η πρώτη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και του ανοίγματος σταδιακά της οικονομίας αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 27 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες βάσει της επιδημιολογικής εξέλιξης.

Αξίζει να σημειωθεί, βεβαίως, ότι σε αυτό το αίτημα αντιδρά εντόνως ο τουριστικός κλάδος της χώρας μας, καθώς προσβλέπει στον εσωτερικό τουρισμό προκειμένου να μην χαθεί εντελώς η σεζόν. Μια τέτοια απόφαση, ενδέχεται να έβαζε ταφόπλακα σε μεγάλο μέρος του τουριστικού κλάδου της χώρας, που αναμφίβολα αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εργοδοτικοί φορείς ζήτησαν, για εφέτος, οι εργαζόμενοι να μην λάβουν θερινή άδεια λόγω της μακρόσυρτης αναστολής εργασίας και να παραμείνουν στις επιχειρήσεις, ώστε να ανακτηθεί το έδαφος που χάθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας εξετάζει τα εξής σενάρια:

Υποχρεωτική κατάργηση της θερινής άδειας -για εφέτος- για ορισμένους κλάδους.Προαιρετική κατάργηση και απόφαση του εργοδότη για τη χορήγηση της βάσει της κατάστασης στην επιχείρηση.Διαβούλευσης εργοδότη και εργαζόμενου για το ζήτημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσωρινή κατάργηση της θερινής άδειας θα αφορά σε εργαζόμενους που είναι σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου ή αργότερα.

Το μέτρο αυτό, αν τελικά αποφασιστεί, δεν θα αφορά σε όσους εξακολουθούν να εργάζονται είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα