Κορονοϊός Θύματα: 125 οι νεκροί – Τέσσερα θύματα μέσα σε λίγες ώρες [vids]

Κορονοϊός Θύματα: Ένας 63χρονος άντρας έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης στο Θριάσιο Νοσοκομείο κι έγινε, έτσι, το 125ο θύμα κορονοϊού στη χώρα μας. Αιτία θανάτου του άτυχου 63χρονου, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, η πολυοργανική ανεπάρκεια, η σηπτική καταπληξία και η ισχαιμική νέκρωση εντέρου, που προκλήθηκαν από τη λοίμωξη Covid-19.

Νωρίτερα, ένας  άνδρας 90 ετών καταγράφηκε ως ο 124ος νεκρός από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας. Εξέπνευσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Νωρίτερα είχε καταγραφεί ο θάνατος ενός 88χρονου στη Θεσσαλονίκη

που ήταν ασθενής με ΧΑΠ και υπερλιπιδαιμία και έφυγε από τη ζωή στις 4:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Επίσης, κατέληξε ένας 76χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός».

Από τους 125 νεκρούς οι 32 είναι γυναίκες και οι 93 άνδρες.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή μέρα ήταν η πρώτη μετά από καιρό χωρίς θύματα από τον Covid-19. Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην Ελλάδα επτά νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.408. 55 ασθενείς είναι διασωληνωμενοι στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. 15 (27,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν διεξαχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

«Έχουμε πετύχει τη μείωση της επιδημίας. Ο μηδενικός αριθμός θανάτων το τελευταίο 24ωρο ήταν τεράστια χαρά για εμάς. Όταν υπάρχει εισαγωγή της επιδημίας από άλλες περιοχές δεν πρέπει να μας αφήνει περιθώρια χαλάρωσης», τόνισε. «Θέλει πολύ προσοχή να πεις ότι μηδένισα την επιδημία. Όσο τα μέτρα χαλαρώνουν θα υπάρχει περισσότερη φοβία για διασπορά του ιού», είπε, για να τονίσει: «Είναι αδύνατον να μην εκτεθούμε στον ιό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να απομονωθούμε». Συμπλήρωσε δε ότι «τα μέτρα που πήραμε για τον κορονοϊό θα δράσουν και σε άλλες ιώσεις».

Η Ελλάδα τελευταία στη λίστα – Χαμηλότερα από Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, παρουσίασε δύο πίνακες που δείχνουν ότι η χώρα μας έχει πολύ καλύτερη επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές και δη με όσες έχουν αντίστοιχο πληθυσμό. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η επιτυχία του σχεδίου μας, μέχρι σήμερα, απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και -δυστυχώς- και των θυμάτων, ιδίως σε σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού».

Σύμφωνα με τα διαγράμματα, έως χθες Τετάρτη 22 Απριλίου, η Ελλάδα είχε καταγράψει 121 θανάτους (124 σήμερα Πέμπτη), το Βέλγιο 6.262, η Ολλανδία 4.054 και η Πορτογαλία 785. Αναφορικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η Ελλάδα παρουσιάζει ικανοποιητική εικόνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως χθες 22 Απριλίου η Ελλάδα είχε επισήμως 2.408 κρούσματα, το Βέλγιο 41.889, η Ολλανδία 34.842 και η Πορτογαλία 41.889. (διαβάστε αναλυτικά)

 Συναγερμός στη Μαλακάσα από κρούσμα στη δομή μεταναστών

Νέα υγειονομική βόμβα εμφανίστηκε στη Μαλακάσα, όπου Αφγανός μετανάστης εντοπίστηκε θετικός στον Covid-19. Όπως διαπιστώθηκε, είχε κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα αυτές να μπαίνουν αναγκαστικά σε καραντίνα. Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο, ο Αφγανός, μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του, οι οποίοι διαμένουν στη δομή της Μαλακάσας, πήγαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στο Α.Τ Ωρωπού, για να καταγγείλουν την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού από ομοεθνή του μέσα στη δομή.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ. Έγινε προσαγωγή του φερόμενου ως δράστη και εν τέλει δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο, επειδή προέρχονταν από δομή που έχει τεθεί σε καραντίνα, με βάση τo πρωτόκολλο, το τοπικό Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου του πήρε δείγμα και διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνητικά είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. (διαβάστε εδώ)

Keywords
Τυχαία Θέματα