Κορονοϊός Ιαπωνία: Δραματική η κατάσταση – Ασθενοφόρο “γύρισε” 80 νοσοκομεία για να αφήσει ασθενή!

Κορονοϊός Ιαπωνία: Το Τόκιο παραμένει η πιο πληγείσα περιοχή, με 201 νέα κρούσματα μόνο χθες, Παρασκευή, ένα νέο ρεκόρ. Το Τόκιο ανέφερε σήμερα 181 νέα κρούσματα, μετέδωσε το NHK. Οι αρμόδιοι γιατροί προειδοποιούν πως το σύστημα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, με τις ΜΕΘ να μην επαρκούν. Ενδεικτικά, ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή με συμπτώματα του κορονοϊού, γύρισε 80 νοσοκομεία,

μέχρι να βρεθεί κλίνη για να εισαχθεί.

Ομάδες γιατρών, κυρίως παθολόγων, προσπαθούν να βοηθήσουν ώστε να αντέξει το νοσοκομειακό σύστημα κάνοντας τεστ σε πιθανά κρούσματα. Η πανδημία αποκαλύπτει πολλά κενά και ελλείψεις στο σύστημα Υγείας της χώρας, καθώς γιατροί διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό. Και αυτό, την στιγμή που το πρώτο κρούσμα στην Ιαπωνία καταγράφηκε τον Ιανουάριο και υπήρχε χρόνος για προετοιμασία.

Η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε κατηγορήθηκε πως δεν έλαβε γρήγορα και επαρκή μέτρα, από τον φόβο να μην διακοπεί η οικονομική δραστηριότητα, ωστόσο την Τετάρτη ο ιάπωνας πρωθυπουργός κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, η κυβέρνηση επικρίθηκε γιατί δεν έκανε αρκετά τεστ στον πληθυσμό και δεν είναι γνωστή η εικόνα της επέκτασης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για “σπατάλη χρημάτων“. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε το 16% των τεστ, που έκανε η Νότια Κορέα, η οποία αποτελεί καλό παράδειγμα αντιμετώπισης του ιού, χωρίς να επηρεαστεί σημαντικά η οικονομική ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Ιαπωνία, Δραματική, – Ασθενοφόρο “γύρισε” 80,koronoios iaponia, dramatiki, – asthenoforo “gyrise” 80