Σχολεία – Άνοιγμα: Η Γερμανία πήρε πίσω την απόφαση για πλήρες άνοιγμα

12:32 1/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Σχολεία – Άνοιγμα: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια της Γερμανίας ανέβαλαν την Πέμπτη, την απόφαση για το πλήρες άνοιγμα σχολείων και νηπιαγωγείων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Σημειώνουμε ότι υπήρξε αύξηση των νεκρών στη Γερμανία μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία για την επιδείνωση που παρατηρήθηκε. Επίσης ανέβαλε και την επανάληψη των αγώνων ποδοσφαίρου της Μπουντεσλίγκα, ανέφερε το περιοδικό

ειδήσεων Focus Online, επικαλούμενοι πηγές που συμμετείχαν στις συζητήσεις.

Η Γερμανία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου να χαλαρώνει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κυρίως με την επαναλειτουργία κάποιων καταστημάτων, των γυμνασίων και των λυκείων.

Η άνοδος του ρυθμού αναπαραγωγής έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους της Μέρκελ, η οποία τάσσεται υπέρ μιας πιο σταδιακής χαλάρωσης και έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της για την τάση που έχουν η κοινή γνώμη και αρκετοί αξιωματούχοι να αρθούν άμεσα τα μέτρα. Ο απολογισμός όμως των νεκρών είναι ελαφρά χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν μία ημέρα νωρίτερα (202).

Η Καγγελάριος είχε επίσης επισημάνει ότι χρειάζονται 14 μέρες ώστε να εκτιμηθούν στο σύνολό τους οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στη Γερμανία, γι αυτό οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το νωρίτερο στις 6 Μαΐου, σε νέες διαβουλεύσεις με τους πρωθυπουργούς μέσω τηλεδιάσκεψης. Η Kαγκελάριος πραγματοποίησε βιντεοδιάσκεψη με ηγέτες από τις 16 πολιτείες της Γερμανίας για να επανεξετάσει τους περιορισμούς στη δημόσια ζωή που στοχεύουν στην καταστολή της επιδημίας του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, γίνεται υποχρεωτική σε ολόκληρη τη Γερμανία η χρήση προστατευτικής μάσκας σε εμπορικά καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Φυλακισμένοι… ράβουν μάσκες 
Στη Βαυαρία, το κρατίδιο με τα περισσότερα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, οι τοπικές αρχές έλαβαν μία ασυνήθιστη απόφαση: οι κρατούμενοι στις φυλακές καλούνται να ράψουν έως επτά εκατομμύρια μάσκες ετησίως. Ήδη έχουν αγοραστεί 65 σύγχρονες ραπτομηχανές για σωφρονιστικά καταστήματα στο Μόναχο, στη Νυρεμβέργη και άλλες πόλεις της Βαυαρίας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης περισσότεροι από εκατό κρατούμενοι, άνδρες και γυναίκες, θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την παρασκευή προστατευτικού εξοπλισμού με τη συνεργασία επιχειρήσεων από τον κλάδο της υφαντουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα