Ταινίες σήμερα στην τηλεόραση: Τι θα δούμε στη μικρή οθόνη την Πέμπτη 9 Απριλίου

11:40 9/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Ταινίες σήμερα στην τηλεόραση:  Στις 21:00 το Star θα προβάλει την ταινία «Ο εκδικητής». Ένας φιλήσυχος επιχειρηματίας, με καλά κρυμμένο παρελθόν, αναζητά εκδίκηση από τους υπαιτίους ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στο οποίο σκοτώθηκε η κόρη του.

Στις 23:15 ο ΣΚΑΙ θα δείξει την ταινία «Δείπνο των Πανηλιθίων». Η αμερικανική μεταφορά της γαλλικής κωμωδίας «Δείπνο ηλιθίων» από τον Τζέι Ρόουτς, με τους Στιβ Καρέλ, Πολ Ραντ, Μπρους Γκρίνγουντ. Ανερχόμενο στέλεχος επιχείρησης

προσπαθεί να κερδίσει σε ένα περίεργο και απάνθρωπο παιχνίδι που διοργανώνουν τα αφεντικά του, αλλά η έκβαση δεν είναι αυτή που περιμένει.

Την ίδια ώρα το Star θα προβάλει το θρίλερ «Εγκλωβισμένη». Μια παιδοψυχολόγος που ζει σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία με τον τετραπληγικό γιο της φιλοξενεί ένα κωφάλαλο μικρό αγόρι. Εκείνο εξαφανίζεται μια νύχτα, αλλά η ίδια αρχίζει να πιστεύει πως κρύβεται κάπου στο σπίτι.

Τα μεσάνυχτα το Mega θα προβάλει την ταινία «Σε απόσταση βολής». Η ανεύρεση του τέταρτου πτώματος, που έριξε στο ποτάμι ένας μανιακός δολοφόνος, συγκλονίζει το Πίτσμπουργκ. Άλλο ένα θέμα που κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων, είναι η δίκη του ντετέκτιβ Ντετίλο, ο οποίος χτύπησε και άφησε σε κώμα έναν ύποπτο.

Κλειδί σ’ αυτή την υπόθεση ήταν η μαρτυρία του εξαδέλφου του, ντετέκτιβ Τόμας Χάρντι, που προκάλεσε την εχθρότητα των συναδέλφων του. Ο Χάρντι θα προκαλέσει ακόμη περισσότερο την τύχη του, δηλώνοντας στον Τύπο τη θεωρία του, ότι ο δολοφόνος πρέπει να είναι αστυνομικός!

Οι δολοφονίες συνεχίζονται και η αστυνομία έχει ρίξει όλο το βάρος στην ανεύρεση και σύλληψη του μανιακού δολοφόνου. Σε μια καταδίωξη υπόπτου, ο πατέρας του Χάρντι, αστυνόμος κι αυτός, σκοτώνεται. Η Αστυνομία συλλαμβάνει κάποιον, που καταδικάζεται σε θάνατο, κλείνοντας έτσι την υπόθεση. Όσο για τον Ντετίλο, την τελευταία μέρα της δίκης του, προτιμά να αυτοκτονήσει από το να μπει στη φυλακή. Δυο χρόνια αργότερα, ο Χάρντι, εκτός Σώματος πλέον, κάνει περιπολίες διάσωσης με την Ακτοφυλακή. Το πτώμα μιας γυναίκας, που βρίσκεται στο ποτάμι, ταράζει τα νερά. Ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει.

Στην πιο παραγνωρισμένη ταινία της καριέρας του, ο Λουκίνο Βισκόντι ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και στη θλίψη και απομυθοποιεί τον κινηματογραφικό μύθο παρουσιάζοντας την ιστορίας της Μανταλένα (η Άννα Μανιάνι σε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία), μιας μητέρας από την εργατική τάξη της Ρώμης που ονειρεύεται να δει τη μικρή της κόρη ηθοποιό. Όταν ο σκηνοθέτης Μπλαζέτι αναζητά ένα νεαρό κορίτσι για την ταινία του, εκείνη πηγαίνει στην Τσινετσιτά αποφασισμένη να κερδίσει την ευκαιρία με κάθε τίμημα. Το «Μπελίσιμα» του 1952, το τρυφερό αυτό μελόδραμα αφιερωμένο στον κόσμο του σινεμά και στην απρόσιτη λάμψη του, έρχεται στις 21:00 στο κανάλι της Βουλής.

Στην ΕΡΤ2 (23:15) έρχεται από την Ισπανία το γλυκόπικρο ταξίδι της 20χρονης Άλμα, η οποία θέλοντας να επικοινωνήσει με τον παππού της που έπειτα από χρόνια απόλυτης σιωπής έχει σταματήσει πλέον και να τρώει, ξεκινά με έναν φίλο και τον θείο της αλλά χωρίς κανένα σχέδιο, να φέρει πίσω από τη Γερμανία την οικογενειακή αιωνόβια ελιά που πουλήθηκε πριν από χρόνια. Συναισθηματική και πολιτικοκοινωνικά φορτισμένη, η «Ελιά» του Ισιάρ Μπογαΐν δίνει μια αλληγορική διάσταση πάνω στη σχέση ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου και θυμίζει μεσογειακό Κεν Λόουτς, καθώς είναι γραμμένη από τον μόνιμο σεναριογράφο του, Πολ Λάβερτι.

Σε ελληνικό ρεπερτόριο ξεχωρίζουν:

Το Μια Ιταλίδα Απ’ την Κυψέλη (Ant1 21:00) του Ντίνου Δημόπουλου που σατιρίζει τη ξενομανία της ελληνικής κοινωνίας του 1968, με τους Μάρω Κοντού, Αλέκο Αλεξανδράκη, Κατερίνα Γιουλάκη. Ένας σπουδαστής από την Ιταλία παρουσιάζει τη γυναίκα του ως Ιταλίδα για να ικανοποιήσει την ξενομανία της αδερφής του, η οποία τον συντηρεί οικονομικά.

Η ταινία του Αντώνη Αγγελόπουλου Νήσος 2 (ALPHA 21:50), με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Μιχάλη Μαρίνο, Ελένη Καστάνη. Πρόκειται για το σίκουελ της Νήσου2 με την εξής υπόθεση: Ο χάρτης ενός χαμένου θησαυρού ενώνει ξανά τις τέσσερις εξουσίες του μικρού νησιού και βάζει τους κατοίκους του σε καινούργιες περιπέτειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα