«1.000 σαν 10.000...»

14:20 26/9/2014 - Πηγή: Bam

Το είχε ζητήσει από την Κωνσταντινούπολη. Οταν μας είχε φωνάξει πριν από το φιλικό με τη Φενερμπαχτσέ να μας μιλήσει για τον Μπενίτες (μόλις είχε «σκάσει» το όνομά του), αλλά και για όλα τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας.

Μάλιστα τότε στις 16 Αυγούστου μας είχε ζητήσει να γίνουν... συνήθεια αυτές οι κουβέντες. Κυρίως γιατί ήθελε να είναι ειλικρινής απέναντι στον Τύπο κι απέναντι στους φιλάθλους. Για όλα τα θέματα της ομάδας. Είτε αυτά είναι μεταγραφικά είτε αγωνιστικά. Γενικά όπως είπε και χθες ο Μίτσελ (ο περί ου ο λόγος) «έχω ζήσει στη Ρεάλ τόσα χρόνια και έχω ζήσει τα πάντα.
Θέλω να με ρωτάτε τα πάντα και θα σας είμαι ειλικρινής. Δεν θέλω να υπάρχει το παραμικρό μυστήριο. Είτε για μένα είτε για την ομάδα». Και σε μία από τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε ο Μίτσελ εκτός του ότι όντως απάντησε ειλικρινά, έβγαλε και είδηση. Και αυτή είχε να κάνει με το συμβόλαιό του. Την παραμονή του στον Ολυμπιακό. Ρωτήθηκε λοιπόν για το τι σκοπεύει να κάνει μια και το συμβόλαιό του εκπνέει φέτος το καλοκαίρι. «Θα ήθελα να ανανεώσω για ακόμη έναν χρόνο. Από τώρα ο σύλλογος έχει ξεκινήσει να μου μιλάει για να ανανεώσω για ακόμη ένα χρόνο και εγώ απάντησα "ναι, να το συζητήσουμε", οπότε δεν σκέφτομαι να φύγω. Γιατί αν σκεφτόμουν να φύγω, δεν θα έλεγα "ναι να το συζητήσουμε", θα έλεγα καλύτερα να μείνω ελεύθερος. Αλλά μην ανησυχείτε, η Μπαρτσελόνα δεν θα με πάρει. Δεν θα μου τηλεφωνήσει καν», είπε ο Μίτσελ. Και η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει ήδη οι κουβέντες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στη λογική ότι και ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει, και ο Μίτσελ θέλει να μείνει. Προφανώς δεν είναι κάτι το πολύ προχωρημένο, ωστόσο και μόνο η διάθεση δείχνει πως η ανανέωση γι' ακόμα ένα χρόνο είναι πολύ κοντά. Οσο προχωράει η συγκεκριμένη σχέση (Ολυμπιακού - Μίτσελ) τόσο μεγαλώνει η εμπιστοσύνη τους. Και ο Ολυμπιακός βλέπει πως με τον Μίτσελ γίνεται δουλειά σε όλους τους τομείς, αλλά και ο Μίτσελ βλέπει πως κάθε μέρα που περνάει, τον ακούνε περισσότερο στη διοίκηση, αλλά και ο ίδιος μεγαλώνει τη φήμη του στον Πειραιά.

ΠΕΡΙ... ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Οσο για τον πάγκο της Ρεάλ, θα ήταν ένας... καλός πειρασμός για τον ίδιο ή η κορύφωσή του; «Δεν ξέρω για τον γιο μου, αλλά εγώ δεν έχω όνειρο να δουλέψω ως προπονητής της Ρεάλ. Από τότε που ήμουν μωρό, πάντα όταν με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, έλεγα ποδοσφαιριστής. Γιατί είχα την τύχη να παίξω στη Ρεάλ και αυτή ήταν όλη μου η ζωή. Θα έδινα τα πάντα για να ξαναπροσπαθήσω να ξαναγίνω ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι το όνειρό μου. Οταν το λέω αυτό, οι φίλοι μου λένε "θες να ξαναγίνει παίκτης της Ρεάλ και της εθνικής Ισπανίας;" και εγώ λέω "όχι, θέλω να ξαναπροσπαθήσω να ξαναγίνω ποδοσφαιριστής". Το ίδιο προσπαθώ να μεταφέρω στην προπονητική. Πάντα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος προπονητής. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι, αλλά δεν σκέφτομαι ότι θέλω να γίνω προπονητής της Ρεάλ. Αν ρωτήσω απλά, "θέλεις να γίνεις προπονητής της Ρεάλ; Ποιος από σας θα έλεγε, "όχι δεν θέλω να είμαι". Ολοι θα θέλαμε να είμαστε», κατέληξε ο Ισπανός.

ΠΕΡΙ ΒΟΗΘΩΝ

Η διαφορά του Βίκτορ με Ράφα

Ο Μίτσελ ρωτήθηκε και για τις διαφορές του Βίκτορ με τον Αλκόρτα όσον αφορά τους βοηθούς του. «Για μένα το γεγονός πως αποφάσισα να σταματήσει η συνεργασία μας με τον Κάρλος και τον Βίκτορ, ήταν ίσως η πιο δύσκολη απόφαση της χρονιάς. Ανάμεσα σε άλλους λόγους, καθώς ο Κάρλος είναι ένας άνθρωπος που συνεργάζομαι εδώ και δώδεκα χρόνια και επίσης είναι συγγενής μου. Ομως, κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει, για διάφορους λόγους τους οποίους έβλεπα καθημερινά. Η διαφορά ανάμεσα στον Βίκτορ και τον Αλκόρτα είναι τεράστια. Ο Βίκτορ είναι πολύ πιο μαθηματικό μυαλό, πιο επιστημονικός, ενώ ο Ράφα είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να μιλάει πολύ με τους παίκτες. Μετά την προπόνηση πηγαίνει στο γυμναστήριο μαζί τους, γίνεται φίλος μαζί τους. Φτιάχνεται ένας κόσμος ανάμεσα σε εκείνον και τους παίκτες, όπου είναι πάρα πολύ όμορφος γιατί και εκείνοι πιστεύουν πως τους βοηθάει», είπε ο Ισπανός.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

«Ο επόμενος προπονητής»

Οσο για τον Νικοπολίδη; «Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τον Ράφα με τον Βίκτορ χωρίς να υπολογίζουμε τον Νικοπολίδη. Είναι ένας ξεκάθαρος μελλοντικός προπονητής του Ολυμπιακού. Με όλον τον σεβασμό στις αποφάσεις του προέδρου. Με βοηθάει πολύ. Ολοι μαζί δουλεύουμε σαν ένας. Ποτέ δεν τους λέω βοηθούς, αλλά συνεργάτες. Ο Αντώνης είναι θεμελιώδης βοήθεια. Τον ευχαριστώ πολύ και δεν είναι ότι απλώς εκτελεί εντολές, αλλά παίρνει και πρωτοβουλίες», είπε ο Μίτσελ.

«Να μαλώνει παντού και με όλους»

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε και στην πώληση του Χοσέ Χολέμπας, εξηγώντας πως μπορεί να ήταν μια έκπληξη που έφυγε τελευταία μέρα των μεταγραφών, αλλά «ο Χολέμπας από την προηγούμενη προετοιμασία έλεγε συνέχεια ότι θέλει να φύγει. Υπάρχει μία αστάθεια στην κατάστασή του. Υπήρχε μία αβεβαιότητα γιατί και πέρυσι είχε λείψει από τα πρώτα παιχνίδια. Ελεγε πως θα φύγει και πάντα ο Χοσέ έκανε τις καλύτερες προπονήσεις μαζί μας, δούλευε πολύ καλά μαζί μας. Ηταν αψεγάδιαστος. Ομως είχε και μία ψυχολογία, μία νοοτροπία ότι θέλει να μαλώνει παντού και με όλους και πάντα ήθελε να δοκιμάσει τον εαυτό του σε μία ομάδα εκτός από τον Ολυμπιακό. Ηταν έκπληξη γιατί πιστεύω ότι από τη στιγμή που ήθελε να φύγει θα μπορούσε να είχε φύγει από την αρχή, πριν από την προετοιμασία ή τουλάχιστον μετά την προετοιμασία, όμως δεν πειράζει και τόσο, γιατί τη θέση την είχαμε καλύψει λίγο-πολύ».

ΝΤΟΣΕΒΙ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ

Η ερώτηση ήταν απλή: για ποιο λόγο άφησε εκτός λίστας τον Ντοσεβί αρχικά αλλά και τους Φορτούνη, Γκαζαριάν; «Εκανα λάθος. Αλλά αν με ρώταγες γιατί άφησα άλλους εκτός, πάλι λάθος θα σου απαντούσα ότι έκανα. Ηταν δύσκολο να πάρεις τη σωστή απόφαση. Κανένας από τους τρεις δεν άξιζε να μείνει εκτός. Είναι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει λάθος. Ομως αν είχα αφήσει άλλους εκτός, πάλι το ίδιο θα απαντούσα αυτή τη στιγμή. Οτι πάλι λάθος έχω κάνει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, εκτός από το ότι πρέπει να αφήσεις κάποιους έξω, για τον οποίο έμειναν οι παραπάνω παίκτες εκτός», τόνισε ο 51χρονος κόουτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΜΕ

Για τα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που έρχονται είπε ο Μίτσελ: «Δεν υπάρχει άλλο ματς για μένα εκτός από αυτό του Σαββάτου. Δεν σκέφτομαι καθόλου την Τετάρτη. Πιστεύω ότι και για τη δική μου νοοτροπία, αλλά και για της ομάδας που έχω αυτή τη στιγμή δεν θα μας επιτρεπόταν να σκεφτούμε τίποτε άλλο εκτός από τον αγώνα του Σαββάτου. Με όλες τις αισθήσεις μου, είμαι συγκεντρωμένος στον Ατρόμητο και θα κάνω ό,τι χρειάζεται για την ομάδα, για να κερδίσω τον Ατρόμητο. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο δύσκολο να κερδίσουμε τον Ατρόμητο, απ' ό,τι τη Μάλμε. Αυτό δεν το λέω για να μιλήσω άσχημα για τη Μάλμε, αλλά για να μιλήσω καλά για τον Ατρόμητο».

«ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ...»

Αναφέρθηκε και στον Μήτρογλου και στην απόφασή του να επιστρέψει. «Πιστεύω πως στην περίπτωση του Μήτρογλου κάποιος έχει κάνει λάθος. Πιστεύω ότι ένας ποδοσφαιριστής της κλάσης του Μήτρογλου έπρεπε να πάει σε καλύτερη ομάδα. Και έδειξε σε όλους πως συνεχίζει να είναι το κέντρο της προσοχής μετά το γκολ που πέτυχε (σ.σ.: κόντρα στην Ατλέτικο). Θα ήθελα να τον κάνω να έρθει εδώ για να ξεκινήσει και να βάλει σε μια σωστή γραμμή την καριέρα του. Γιατί στη Φούλαμ δεν του επέτρεψαν να κάνει ούτε ένα λάθος».

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΙΤΕΣ

Οσο για τον Παραγουανό φορ; «Βελτιώνεται. Πιστεύω έχει αλλάξει πολύ γιατί έχει αλλάξει πολύ και τις συνήθειες του. Εχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή του. Εχει αλλάξει χώρα, έχει αλλάξει ήπειρο, έχει έρθει μόνος του. Εχει αλλάξει το στυλ των προπονήσεων και σιγά σιγά προσαρμόζεται. Είναι αδύνατο να έχεις αποτελέσματα χωρίς χρόνο», κατέληξε ο Ισπανός τεχνικός.

Ολα όσα είπε για τον Αβραάμ

Για την αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου ο Μίτσελ χρειάστηκε αρκετά λεπτά για να εξηγήσει το θέμα. «Οταν ήρθα εδώ τον Φεβρουάριο του 2013 εκείνος ήταν τραυματίας και έλειπε από τις προπονήσεις στην αρχή και τον έκρινα τελείως λάθος σε σχέση με τον ρόλο που έπαιζε ο Αβραάμ εδώ. Πιστεύω, δεν είχα αρκετές πληροφορίες για την κατάστασή του και για το ποιος ήταν ο Αβραάμ. Πιστεύω ότι δεν του έδειξα καμία ευαισθησία σε σχέση με το θέμα του και η συμπεριφορά μου ήταν τελείως λάθος. Και η επαγγελματική και η προσωπική. Και η συμπεριφορά μου απέναντι στον Αβραάμ άλλαξε όταν εκείνος μου ζήτησε να συναντηθούμε στο γραφείο μου και μου ζήτησε περισσότερη προσοχή και εκεί κατάλαβα ότι έχω κάνει λάθος. Θεωρώ ότι ο τραυματισμός του Αβραάμ του έκανε πολύ κακό, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά γιατί ο Αβραάμ ήταν με πολύ μεγάλη διαφορά ο καλύτερος αμυντικός της Ελλάδας και ο προπονητής δεν τον είχε σκεφτεί καθόλου. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι είχα κάνει λάθος. Του ζήτησα συγγνώμη, που αυτά είναι μόνο λόγια, όμως μετά του το έδειξα και με πράξεις. Ξεκίνησε να παίζει, ξεκίνησε να κερδίζει λεπτά, φτιάξαμε ένα πλάνο πώς θα δουλεύουμε. Αρχισε να ξαναγίνεται πρωταγωνιστής στην ομάδα και έτσι γύρισε και στην Εθνική. Επειτα, όμως, από την ήττα απέναντι στη Βοσνία δέχθηκε πολύ σκληρές κριτικές και αυτό τον ξαναέριξε λίγο. Επαιξε τόσα λεπτά και τόσα παιχνίδια, που όλα αυτά του δώσανε την ευκαιρία να συμπεριληφθεί και στο Μουντιάλ. Και είναι γεγονός πως ήταν ο τέταρτος ποδοσφαιριστής σε λεπτά συμμετοχής στην ομάδα μας εκείνο το διάστημα. Και αν δεν έπαιξε σε περισσότερα λεπτά, οφείλεται σε άλλους τραυματισμούς και μυϊκές ενοχλήσεις που ένιωσε. Και στην προετοιμασία μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο του συμπεριφέρθηκα. Αν είχε συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν ο τρίτος ή τέταρτος ποδοσφαιριστής σε λεπτά συμμετοχής στην προετοιμασία και δεν είναι γιατί έχασε δύο σημαντικά παιχνίδια. Εχασε το ματς με τη Μίλαν γιατί ήταν τραυματίας και το πρώτο παιχνίδι της προετοιμασίας γιατί παντρεύτηκε. Γι' αυτά τα δύο παιχνίδια δεν υπολογίζαμε να λείπει. Υπολογίζαμε ότι θα παίξει».

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΙΟΛΑ

Ο Μίτσελ μίλησε και για τον Σαβιόλα: «Είχε μία πάρα πολύ καλή προσφορά και επίσης είναι ένας παίκτης πολύ έξυπνος. Σε αντίθεση με τον Αβραάμ, είχε καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του στην ομάδα και τον αποδέχθηκε. Είχε καταλάβει ότι ο ρόλος του, εξαιτίας του ανταγωνισμού που υπήρχε, θα γινόταν μικρότερος. Είχε καταλάβει ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ θα βρισκόταν στα όρια γιατί είχαμε μόνο 22 θέσεις. Αυτό είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να το είχαμε λύσει νωρίτερα και κριτική κάνω και στον εαυτό μου. Επρεπε να είχε λυθεί, πριν αρχίσει η προετοιμασία».

Με αφορμή τα εισιτήρια για Ατρόμητο αλλά και τα 1.000 που πήρε ο Ολυμπιακός για Μάλμε και εξαντλήθηκαν, μίλησε και ο Μίτσελ στην κάμερα της Nova.

«Θα είναι πάρα πολύ ωραία, διότι παρ' όλο που θα παίζουμε στη Σουηδία, θα έχουμε τον κόσμο μας για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει ένα πολύ θερμό κλίμα. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως 1.000 δικοί μας είναι σαν 10.000 δικοί τους. Το έχουμε δει πολλές φορές. Το είδαμε πέρυσι και στο Παρίσι με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και στο Μάντσεστερ. Οι δικοί μας φίλαθλοι είναι πάρα πολύ θερμοί και υπερασπίζονται πάρα πολύ τη φανέλα μας», είπε ο Ισπανός τεχνικός

(πηγή: Sportday Αντώνης Σαούλης)
Keywords
ευχαριστώ πολύ, μυστήριο, ολυμπιακος, καλοκαιρι, πειραιας, θες, ρωτήσω, γκολ, φορ, στυλ, ελλαδα, οφείλεται, προσφορες, επρεπε, εισιτήρια, nova, σεν, sportday, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, μουντιαλ 2014, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, αποτελεσματα, πειρασμος, το θεμα, αβρααμ, γνωμη, δουλεια, εθνικη, ηττα, θεμα, καριερα, κοντρα, κωνσταντινουπολη, μπαρτσελονα, μωρο, ονειρο, παιχνιδια, ρεαλ, σουηδια, τυχη, ψυχολογια, ανθρωπος, αξιζε, απλα, ατμοσφαιρα, αφορμη, βοσνια, βοηθεια, γκολ, γεγονος, γινει, γινεται, διαστημα, διοικηση, δικη, δειχνει, δωδεκα, εδινα, ευκαιρια, ειλικρινα, ειλικρινης, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εμειναν, επρεπε, ερχονται, εφυγε, ευχαριστώ πολύ, ζωη, ιδιο, κλιμα, λαθος, λειπει, λειψει, λογια, λογο, μυστήριο, μιλαν, μυαλο, νοοτροπια, ομαδα, παντα, ονομα, ορια, οφείλεται, παρισι, ρολο, ρωτήσω, σεν, συνεχεια, στυλ, φημη, ψυχολογικα, αδυνατο, ερωτησεις, φιλοι, ηπειρο, ηρθα, χωρα, μεινει, μουντιαλ, παιχνιδι, πληροφοριες, πωληση, sportday, θελω να, θεματα, θεσεις, ξεκινησε, χολεμπας, χοσε
Τυχαία Θέματα