JP Morgan : "70% νίκη ΣΥΡΙΖΑ"!

10:46 29/1/2014 - Πηγή: Bam

Ήττα της Νέας Δημοκρατίας, διάλυση του ΠΑΣΟΚ και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, η … «μαντεψιά» της JP Morgan, για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

και βουλευτικές εκλογές έως το Μάρτιο του 2015, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, «βλέπει» σε έκθεσή του ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός JP Morgan.

Πιο αναλυτικά, ο περίφημος οίκος δίνει πιθανότητες μεγαλύτερες από 70% για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

Τοποθετεί δε, χρονικά τη διαδικασία προκήρυξης εθνικών εκλογών έως το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Επίσης, οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα εστιάσει στο Μνημόνιο και στις πιθανότητες επιβίωσης της οικονομίας, έξω από αυτό.

Ο χρηματο-οικονομικός οίκος στην έκθεσή του για τη χώρα μας επισημαίνει ότι με τα σημερινά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ διαφαίνεται ως ο πιθανός νικητής των εκλογών.

Ωστόσο, προσθέτει ότι μία τέτοια εξέλιξη δημιουργεί αβεβαιότητες όσον αφορά στην συγκρότηση νέας κυβέρνησης, αλλά και γενικότερες αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 7 ποσοστιαίων στην Β’ Αθηνών, που είναι και η πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια.

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα ενισχύσει τις ψήφους του από τους δυσαρεστημένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, καθώς και από όσους πιστεύουν σε έναν ιδιότυπο εθνικισμό για την οικονομία, όπως οι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα ψηφίσουν για να φύγει η τρόικα από την χώρα.

Σε περίπτωση που γίνουν οι εθνικές εκλογές ως το Δεκέμβριο, η ανάλυση προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το προβάδισμά του τους επόμενους μήνες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει 139 βουλευτές και θα χρειάζεται μόλις 12 για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα :

ΣΥΡΙΖΑ – 139 έδρες (βουλευτές)

NΔ – 88

Χρυσή Αυγή – 24

Ανεξάρτητοι Έλληνες – 14

ΠΑΣΟΚ – 13

ΚΚΕ – 12 και

ΔΗΜΑΡ – 10 έδρες (βουλευτές)

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα υιοθετήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όσον αφορά στις πιέσεις τους για συνέχιση της λιτότητας, της μείωσης συντάξεων και μισθών, και περαιτέρω απολύσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Τέλος, η JP Morgan διαβλέπει και πολιτικές ανακατατάξεις εκτός Ελλάδας, λόγω της επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας σαφείς προκλήσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα