Άγρια κόντρα για τους μετανάστες!

09:25 14/4/2015 - Πηγή: Bam

Στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο “Blue Star 2” αποβιβάστηκαν το πρωί της Τρίτης περίπου 100 μετανάστες προερχόμενοι από την Κω. Στο Κέντρο Υποδοχής στην Αμυγδαλέζα φιλοξενούνται τα ασυνόδευτα ανήλικα που έφθασαν τη Δευτέρα από την Κρήτη. Σε διάφορα σημεία της Αθήνας έχουν διασκορπιστεί οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τη

Γαύδο.

Έκτακτο σχέδιο εκπονούν οι ελληνικές Αρχές για την αντιμετώπιση του νέου κύματος μεταναστών, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Παράγοντες της κυβέρνησης επισημαίνουν την ανεπάρκεια των υποδομών υποδοχής και κατηγορούν την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι άφησε ανεκμετάλλευτα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση μεταναστών, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν τη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. «Το μεταναστευτικό δεν είναι ζήτημα για να πειραματίζονται οι συνιστώσες της κυβέρνησης, αλλά μεγάλο εθνικό θέμα» επισημαίνει το «Ποτάμι».

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου δημοσίευμα των “Financial Times” περί επικείμενης κήρυξης χρεοκοπίας σε περίπτωση ναυαγίου στο προγραμματισμένο Eurogroup της 24ης Απριλίου. «Η συγκεκριμένη ημέρα θα έρθει να προστεθεί στην 25η Ιανουαρίου, στην 28η Φεβρουαρίου και στην 9η Απριλίου που δεν ήρθε το τέλος του κόσμου» σημειώνουν κύκλοι της κυβέρνησης.

Την εκτίμηση ότι η Αθήνα επιδιώκει το “Grexit” διατυπώνει ο Κλέμενς Φούεστ, σύμβουλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα "Der Standaard" ο Γερμανός οικονομολόγος χαρακτηρίζει «ανεύθυνο τον τρόπο που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση, και την καλεί, αν πραγματικά θέλει την έξοδο από το ευρώ, να μην περιμένει άλλο».

Σε εννέα προσαγωγές καταληψιών του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει προχωρήσει η Αστυνομία. Έκκληση στα πολιτικά κόμματα και τον πρωθυπουργό να βρεθεί λύση στο πρόβλημα απηύθυναν οι πρυτανικές Αρχές του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ο «Micro Mote» είναι δημιούργημα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του μικρότερου, πλήρως αυτόνομου ηλεκτρονικού υπολογιστή στον κόσμο. Ο μικροσκοπικός κομπιούτερ έχει μέγεθος μόλις ενός κυβικού χιλιοστού και μπορεί να «χωρέσει» στην άκρη ενός κέρματος.

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά καλός στην Αττική, από το μεσημέρι όμως θα χαλάσει και το απόγευμα θα βρέξει. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα