Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός!

18:02 13/12/2013 - Πηγή: Bam

Με την ελπίδα αυτή τη φορά να κάμψει τις αντιρρήσεις της Δικαιοσύνης, επιδεικνύοντας στην περίπτωσή του ανθρωπισμό, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων υγείας, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο Σάββας Ξηρός.

Τη διακοπή έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού θα εξετάσει στις 19 Δεκεμβρίου η Δικαιοσύνη. Ο «Μιχάλης» της 17Ν ζητά να αποφυλακιστεί, για σοβαρούς λόγους υγείας και ύστερα από 12 χρόνια εγκλεισμού.

Ο Σάββας Ξηρός, που βρίσκεται από το 2002 στη φυλακή, ζητεί -για τέταρτη φορά- να αφεθεί ελεύθερος. Το αίτημά του θα

εκδικαστεί την προσεχή Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, στο Εφετείο Πειραιώς.

Ο 51χρονος … αγιογράφος της 17Ν, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών, η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Βάσει ιατρικών γνωματεύσεων, ο Σάββας Ξηρός είναι ουσιαστικά τυφλός, με φλεβική ανεπάρκεια, μειωμένη κινητικότητα στα κάτω άκρα, σχεδόν κουφός, με σοβαρά νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα.

Ο πρώην τρομοκράτης πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, διαγνωσμένη από δύο κρατικά νοσοκομεία, ενώ έχει υποστεί ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού από την μοιραία έκρηξη στον Πειραιά.

Η αρχή του τέλους για τη 17 Νοέμβρη

Ήταν Σάββατο 29 Ιουνίου του 2002, ώρα 22:25, στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εκρήγνυται στα χέρια αγνώστου άνδρα και το κουβάρι της τρομοκρατίας αρχίζει να ξετυλίγεται με κινηματογραφική ταχύτητα.

Ο δράστης νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με σοβαρά τραύματα στα μάτια, στο δεξί χέρι και στο θώρακα. Το όνομά του είναι Σάββας Ξηρός, ετών 40, αγιογράφος.

Τα στοιχεία του οδηγούν την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο εργαστήριό του στον Κολωνό και στο σπίτι του στην Παλλήνη.

Ένα αποτύπωμα συνδέει τον τραυματία με τη δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού (28/05/1997), ενώ η ανάλυση δείγματος DNA αποδεικνύει τη συμμετοχή του και στην επίθεση κατά του κτιρίου της γερμανικής πρεσβείας το 1999.

Και τις δύο ενέργειες είχε αναλάβει με προκηρύξεις της, η 17Ν.

Επίσης, το 38άρι περίστροφο που είχε βρεθεί στο σημείο που τραυματίστηκε ο Σάββας Ξηρός, έχει τη «σφραγίδα» της οργάνωσης-φάντασμα.

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθεί μία γιγάντια επιχείρηση με ελικόπτερα της ΕΛΑΣ και αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Αρχικώς, στην οδό Πάτμου 84 στα Κάτω Πατήσια, εντοπίζονται ρουκέτες, όπλα, η ιστορική γραφομηχανή και το λάβαρο της 17Ν.

Λίγα 24ωρα αργότερα οι αρχές ανακαλύπτουν νέα γιάφκα στην οδό Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι, όπου εντοπίζεται το υπόλοιπο οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Δείτε εικόνες από τα κρησφύγετα της 17Ν, όπως τις είχε μεταδώσει το MEGA, στο παρακάτω video:

https://www.youtube.com/watch?v=UyXTdRRyWPo

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα