Αμερικανο-γερμανικός άξονας κατά Ρωσίας!

08:57 5/3/2014 - Πηγή: Bam

Νέος άξονας! Στην ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στην Κριμαία και στην απόσυρση των Ρώσων στρατιωτών πίσω στις βάσεις τους συμφώνησαν Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ που είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Αμερικανο-γερμανικό μέτωπο στην κρίση της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος

της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισαν να χαράξουν κοινή γραμμή απέναντι στη Ρωσία, βάζοντας «πόδι» στην αυτόνομη ρωσόφωνη επαρχία της Κριμαίας.

Από το στρατιωτικό επίπεδο στο διπλωματικό περνάει η κρίση της Ουκρανίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν σήμερα, Τετάρτη, το Παρίσι. Αύριο, Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, Μέρκελ και Ομπάμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία συμφώνησαν στην ανάγκη ανάπτυξης διεθνών παρατηρητών στην Κριμαία, αλλά και στην απόσυρση των Ρώσων στρατιωτών πίσω στις βάσεις τους.

Παράλληλα, η αμερικανο-γερμανική λύση θα περιλαμβάνει την άμεση συνεργασία της Ρωσίας με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, με την Άνγκελα Μέρκελ να καλείται να παίξει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις για την δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου, την Τρίτη, έδωσε η Ρωσία. Ανακοίνωσε ότι το εγχείρημα ήταν προγραμματισμένο και όχι έκτακτο, και γι’ αυτό το λόγο είχε ενημερωθεί εγκαίρως η Ουάσιγκτον, η οποία και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Μόσχας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Λευκός Οίκος είναι αποφασισμένος να στείλει νέο ξεκάθαρο μήνυμα στο Κρεμλίνο :

Απειλεί με μποϋκοτάζ της Συνόδου Κορυφής της G8 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας, τον προσεχή Ιούνιο, εάν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αλλάξει στάση στην κρίση της Ουκρανίας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα