Μπίζνα Καλά Οργανωμένη!

19:19 17/2/2014 - Πηγή: Bam

Ποινικές διώξεις σε οκτώ πρώην αλλά και νυν στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς υπό το κάλυμμα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) φέρονται να ζημίωσαν το Δημόσιο με εννέα εκατομμύρια ευρώ.

«Λαβράκια» υπεράνω υποψίας έπεσαν στα δίχτυα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, οκτώ άτομα –μέλη Μη κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ), ενέχονται σε κύκλωμα απάτης ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται -σύμφωνα με πληροφορίες- στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Έπειτα

από πολύμηνη έρευνα, εξιχνιάστηκε υπόθεση σε βάρος του Δημοσίου μέσω νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, υπό το κάλυμμα ΜΚΟ, η οποία χρηματοδοτήθηκε για την πραγματοποίηση οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο Λίβανο και στο Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος οκτώ προσώπων, εκ των οποίων ο «εγκέφαλος» και πρόεδρος της ΜΚΟ έχει ήδη προφυλακιστεί.

Αν και το όνομά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς και κατεπείγον σήμα από την Ιντερπόλ.

Πιο αναλυτικά, ασκήθηκαν διώξεις κατά του προέδρου της ΜΚΟ, της συζύγου του (πρώην δημόσιας υπαλλήλου), τριών εν ενεργεία διπλωματών (!) και τριών συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αποδείχτηκε :

* Δεν ζητήθηκε ως επιβαλλόταν, σε καμία περίπτωση αποναρκοθέτησης, στις χώρες εκτέλεσης των προγραμμάτων, η έγκριση της οικείας ελληνικής πρεσβείας

* Τα χρήματα καταβάλλονταν κανονικά, χωρίς η ΜΚΟ να υποβάλει -ως όφειλε- εκθέσεις προόδου των εργασιών αποναρκοθέτησης.

Εύστοχα, λοιπόν, έχει ειπωθεί για τα αρχικά ΜΚΟ : Μπίζνες Καλά Οργανωμένες...

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα