Χιονάτη η Ελλάδα!

08:26 19/2/2015 - Πηγή: Bam

Στα λευκά ξύπνησαν οι περισσότερες περιοχές της χώρας και η Αττική εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης που σημειώθηκε τη νύχτα. Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε Παιανία, Παλλήνη, Πεντέλη και Μελίσσια. Κλειστές παραμένουν, η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης, η Λεωφόρος Πάρνηθας καθώς και η Αττική Οδός στην έξοδο προς Καρέα.

«Κούρεμα» έως και 50% φέρνει η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και τα ασφαλιστικά

Ταμεία, η οποία θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, μειώνεται στα 20 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία δόση, ενώ καταργείται και η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.

Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση το αίτημα παράτασης της δανειακής συμφωνίας. Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε χθες βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας ότι αύριο Παρασκευή θα συνέλθει μέσω τηλεδιάσκεψης το Eurogroup.

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για την Ελλάδα. «Καταλήξτε σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», διεμήνυσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζάκ Λιού, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Παράλληλα προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις συνεπάγεται επιπτώσεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Με 233 ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Νέα Δημοκρατία, εξελέγη ο Προκόπης Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τριάντα ψήφους έλαβε ο Νίκος Αλιβιζάτος, υποψήφιος του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. 32 βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής δήλωσαν «παρών», αλλά και πέντε απουσίες από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ λόγω πολιτικής διαφωνίας.

ΚΑΙΡΟΣ: Τσουχτερό κρύο στην Αττική με ασθενείς χιονοπτώσεις και βελτίωση από το μεσημέρι. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 7 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα