ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ!

09:14 18/10/2016 - Πηγή: Bam
Ένας υπερηχητικός ο Ολυμπιακός, έκανε ό,τι ήθελε τον... Superfoods και τον εξαφάνισε από το γήπεδο, τον «κατάπιε», τον πάτησε.Ο Θρύλος ήταν φοβερός και τρομερός και δεν του άφησε περιθώριο αντίδρασης από το πρώτο 15λεπτο και μετά. Στους αιφνιδιασμούς ήταν καλύτερος, σε όλους τους τομείς ήταν καλύτερος ο Θρύλος, με το 88-63 να φαντάζει απόλυτα φυσιολογικό. Η ομάδα του Ολυμπιακού έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη επί του ΠΑΟ
και το +25 είναι δύσκολο να καλυφθεί στο ΟΑΚΑ, κάτι που σημαίνει πως οι πρωταθλητές εξασφάλισαν σε ένα μεγάλο ποσοστό την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, έστω και αν είναι ακόμα δεύτερη αγωνιστική.

ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ

Ο νέος Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο Α' ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟ. Ναι μεν οι φιλοξενούμενοι πίεσαν προκειμένου να διατηρηθούν κοντά στο σκορ, αλλά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πήρε τρεις φορές διαφορά άνω των δέκα πόντων, τότε δεν θα μπορούσε να τη χάσει. Μάλιστα, οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να την αυξήσουν ακόμα και στους 15, αλλά για να φτάσουμε έως εκεί, χρειάστηκαν πολλά πράγματα.

Οι δύο ομάδες λοιπόν συμβάδιζαν έως το 11-10, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός, που έτρεχε, όποτε είχε την ευκαιρία και «βομβάρδιζε» από τη γραμμή των 6.75μ., μπορούσε να διατηρείται μπροστά στο σκορ. Η φάση του αγώνα στην πρώτη περίοδο, ήταν το κάρφωμα του Γιανγκ μετά από πάσα άλεϊ-ουπ του Σπανούλη, κάρφωμα με το οποίο κόντεψε να σπάσει την μπασκέτα ο Αμερικανός σέντερ.

Οι απαραίτητες αλλαγές έγιναν από τον Σφαιρόπουλο προκειμένου να ξεκουράσει τους Πειραιώτες, που πήγαν προηγούμενοι στη Β' περίοδο με 23-17 μπροστά. Και από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να τον παίρνει η μπάλα τον ΠΑΟ. Με έναν Λοτζέσκι εύστοχο από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά και με γρήγορο παιχνίδι, ο Θρύλος, ανέβασε τη διαφορά εκ νέου στους δέκα (41-31), ο Ματ με τρίποντο έκανε το 44-31 και το 47-31 ο Μιλουτίνοφ με κάρφωμα και εύστοχη βολή.

Ο Μπουρούσης ευστόχησε στη μία βολή, με τους ρέφερι να αβαντάρουν τους «πράσινους», αλλά με τρίποντο ο Μάντζαρης στη λήξη, οδήγησε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα στο 50-32 και τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά φυσικά με 18 πόντους, στη μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στο Α' μέρος.

ΤΟΝ... ΕΞΑΕΡΩΣΕ

Στο δεύτερο μέρος θα περίμενε κανείς πως οι αντίπαλοι θα πίεζαν περισσότερο για να μειώσουν τη διαφορά, αλλά η πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού και το γρήγορο κατά περιόδους μπάσκετ, που έπαιξε, όχι μόνο έφεραν σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟ, αλλά η διαφορά εκτοξεύτηκε. Ήταν τόσο πιεστική η άμυνα του Ολυμπιακού, που οι «πράσινοι» έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε κιόλας περισσότερη διάθεση στα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς είχε σχεδόν τα διπλάσια. Είχε και περισσότερες δεύτερες ευκαιρίες και με λίγα λόγια, μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του ΣΕΦ. Ο μεγάλος Ολυμπιακός λοιπόν κράτησε τη διαφορά σε μεγάλα επίπεδα και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Στο Β' μέρος λοιπόν, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά πάνω πλέον από του 20 πόντους και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Πειραιώτες να προσφέρουν και θέαμα, όπως πχ. σε μια φάση όταν ο Σπανούλης έδωσε στον Μπιρτς, για να... σπάσει εκ νέου με κάρφωμα την μπασκέτα ο Καναδός.

Και τη στιγμή που έπρεπε βέβαια, ο Ολυμπιακός είχε τον Πρίντεζη για να διατηρεί τη διαφορά σε μεγάλα επίπεδα. Στο 68-49 τελείωσε η Γ' περίοδος και όταν άρχισε η Δ', εκεί έγινε το έλα να δεις. Ο ΠΑΟ ναι μεν προσπάθησε με κάποια τρίποντα, το σκορ πήγε στο 70-54, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κρατιόταν.

Σαν το σκορ να ήταν στο... 0-0 έπαιζαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι με τρίποντο του Ματ έκαναν το 78-57 και το 81-57 με τον Γκριν. Σε εκείνο το σημείο η διαφορά πήγε στο +24, μετά πήγε στο +27 (86-59), για να πάει ακόμα και στο +28 (88-60), πριν μειώσει στους 25 με τρίποντο ο Παππάς, διαμορφώνοντας το τελικό 88-63.

Σαφώς καλύτερος ο Ολυμπιακός, πιο έτοιμος, πιο «δεμένος» από τον αντίπαλό του και πλέον φαίνεται να βάζει τον πήχη πιο ψηλά, από τη στιγμή που όλοι είπαν πως η ομάδα μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 50-32, 68-49, 88-63

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπιρτς 9, Σπανούλης 2, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 14 (2), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοφ 3, Χάκετ 9 (1), Λοτζέσκι 15 (3)

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 10, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 3, Φώτσης 3 (1), Παππάς 9 (1), Μπουρούσης 12
Keywords
Τυχαία Θέματα