Εύκολα, εντυπωσιακά και Φορτού πάρε μας τα μυαλά!

21:36 31/1/2016 - Πηγή: Bam
Εφτασε τις 19 νίκες σε 20 αγώνες (έχει και μια ισοπαλία) στο πρωτάθλημα, όμως υπάρχει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό! Επαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε ένα ακόμη παιχνίδι και αυτή τη φορά νίκησε 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», με ηγέτη τον Κώστα Φορτούνη!

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος σκόραρε δυο φορές (13′, 25′ πέν.) και έδωσε ασίστ στον Ντουρμάζ (57′). Με αυτόν τον τρόπο, οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα έδειξαν ότι βρίσκουν τον… καλύτερο εαυτό τους, σε μια περίοδο που έρχονται για εκείνους δύσκολα ματς σε Ελλάδα
και Ευρώπη. Αντικαταστάθηκε ο Μποτία από τον Ντα Κόστα, έχοντας αισθανθεί ενοχλήσεις στο 51′.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι ορεξάτος και με… κεκτημένη ταχύτητα από το 5-0 του Αστέρα Τρίπολης, την περασμένη Τετάρτη για το Κύπελλο, έχοντας ως μοναδική αλλαγή στην 11άδα τον Ρομπέρτο αντί του Καπίνο. Η κυριαρχία του στο πρώτο μέρος ήταν καθολική, ενώ μόλις στο 3′ απείλησε, όταν ο Πάρντο σούταρε από κοντά ακι η μπάλα πέρασε κόρνερ, έπειτα από κόντρα. Στο 9′ ο Κολομβιανός έκανε παράλληλη πάσα από δεξιά και ο Ζντιέλαρ, ο οποίος αρέσκεται στο να πατά περιοχή, πλάσαρε άουτ. Το γκολ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Φορτούνης κέρδισε φάυλ έξω από την περιοχή και με απευθείας εκτέλεση στο 13′ έκανε το 1-0.

Το συγκεκριμένο τέρμα «απελευθέρωσε» ακόμη περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα, οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι 10 λεπτά αργότερα. Σε εκτέλεση κόρνερ του Ντουρμάζ, ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά και ο Μανιάς έκανε χέρι. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 στο 24′. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν… συντηρητικά μέχρι το ημίχρονο, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 57′ ο MVP, Κώστας Φορτούνης, έφυγε στην »πλάτη» της αντίπαλης άμυνας ύστερα από βαθιά μπαλιά και, από αριστερά, βρήκε παράλληλα τον Ντουρμάζ. Ο Σουηδός αξιοποίησε την ασίστ και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 3-0.
Κάπου εκεί τελείωσαν όλα… οριστικά, αν και ο Φορτούνης θα μπορούσε να κάνει το 4-0 στο 67′, όταν πλάσαρε λίγο άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη άργησαν να «ξυπνήσουν» και απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 72′, με κεφαλιά του Μανιά, που πέρασε έξω. Το πρώτο τους σουτ προς την εστία ήρθε στο 78′, σε μακρινή προσπάθεια του Φερφελή, την οποία εξουδετέρωσε ο Ρομπέρτο.

ΣΚΟΡΕΡ: 13′, 25′ πέν. Φορτούνης, 57′ Ντουρμάζ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20′ Ακόστα, 24′ Μανιάς, 58′ Κοζορώνης – 20′ Ντουρμάζ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΤΟ HIGHLIGHT: Εξαιρετική η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, με την οποία ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

MVP: Θέλει κι ερώτημα; Ο Κώστας Φορτούνης τα έκανε… όλα!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μανιάς (73′ Φερφελής), Ναδάλες, Ακόστα (63′ Νικολιάς), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ηλιάδης (78′ Καρανίκας), Ιλιτς.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (51′ Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο (79′ Σεμπά), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγε (85′ Πουλίδο).
Keywords
Τυχαία Θέματα