Εισαγγελέας για τις φήμες εκκένωσης του Ληξουρίου!

14:51 4/2/2014 - Πηγή: Bam

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες σεισμοπαθών στο Ληξούρι ότι κάποιοι περνούν από τους δρόμους και τους καλούν να εγκαταλείψουν την πόλη, προκαλώντας πανικό. Την ίδια ώρα περισσότερα από 700 κτίρια της περιοχής κρίθηκαν «κατεδαφιστέα».

Μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση. Ανάμεσά τους είναι και η ίδρυση οικισμού για όσους δεν μπορούν να ενοικιάσουν. Στην Αμυγδαλέζα οι … προκάτ κατοικίες.

Τα κυριότερα από τα μέτρα είναι : Η καταβολή ενοικίου για 2 χρόνια σε όσους έχουν πιστοποιημένο πρόβλημα στέγασης, αποκατάσταση ζημιών,

μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος, καθώς και η ίδρυση νέου οικισμού.

Το πρωί της Τρίτης η Κεφαλονιά κηρύχθηκε και τυπικά σεισμόπληκτη. Οι κάτοικοι πέρασαν άλλη μία δύσκολη νύχτα. Πολλοί κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους μετά το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, ενώ ο Στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Ληξουρίου.

Αρκετοί θα διανυκτερεύσουν κι απόψε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και σε φεριμπότ.

Όμως, εκτός από τις σεισμικές δονήσεις οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις κακές καιρικές συνθήκες και τον αποκλεισμό των μετακινήσεων.

Αποκομμένο παραμένει το Ληξούρι, ενώ το λιμάνι έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Στο μεταξύ, όλα τα κτίρια θα περάσουν πάλι από έλεγχο, καθώς επιβαρύνθηκαν στατικά, μετά και τα 5,7 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρέθηκε στο νησί, περίπου 600 κτίρια κρίνονται κατεδαφιστέα, 1.100 με βαριές βλάβες και 1.400 με ελαφριές.

Το συγκεκριμένο υπουργείο είχε στη διάθεσή του δεκάδες προκατ σπίτια για την περίπτωση σεισμών. Όμως, ο νυν υπουργός Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης, όταν ήταν στο Δημόσιας Τάξης τα πήρε και τα τοποθέτησε στην Αμυγδαλέζα για να στεγαστούν οι παράνομοι μετανάστες στο εκεί κέντρο κράτησης…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα