Έκτακτη σύσκεψη για Κεφαλονιά!

09:34 5/2/2014 - Πηγή: Bam

Σχεδόν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει μέρος στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα της Τετάρτης για την φημολογία περί επικείμενου μεγάλου σεισμού στην Κεφαλονιά.

Συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου για τις φήμες ότι επίκειται ισχυρότερος σεισμός στην Κεφαλονιά, οι οποίες εντείνουν την αναστάτωση και ήδη παρενέβη εισαγγελέας. Ευρεία διϋπουργική σύσκεψη το απόγευμα

της Τετάρτης.

Στο νησί θα μεταβεί το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, και αύριο Πέμπτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο μεταξύ, οι μετασεισμοί συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε νέα δόνηση μεγέθους 4,2 δύο βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναστατώνοντας και πάλι το νησί.

Την ίδια στιγμή, οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού, ειδικά σε είδη πρώτης ανάγκης, έχουν προκαλέσει την οργή των σεισμοπαθών.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις καταγγελίες ότι κάποιοι καλούν με ντουντούκες (!) τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το Ληξούρι επειδή επίκειται μεγάλος σεισμός, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει το απόγευμα της Τετάρτης έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη.

Στις βασικές ελλείψεις και καθυστερήσεις της κρατικής μηχανής συμπεριλαμβάνονται κάποια που θεωρούνται αυτονόητα, όπως η προμήθεια νερού για τους κατοίκους του Ληξουρίου.

Επίσης, οι σεισμόπληκτοι κλήθηκαν να κοιμηθούν πάνω στο γρασίδι (!) του γηπέδου της πόλης.

Επίσης, σε πονοκέφαλο για το Μαξίμου έχει εξελιχθεί η αναζήτηση χρημάτων για την κάλυψη της εξαγγελίας των μέτρων ανακούφισης των σεισμοπλήκτων, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Η προσπάθεια που έγινε για άντληση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ απέβη άκαρπη και τώρα η ελληνική πλευρά θα απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα