Έκθεση-«βόμβα» για τις συντάξεις!

08:51 13/5/2015 - Πηγή: Bam

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε πριν από λίγη ώρα το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, Χονσού. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θάλασσα σε βάθος 39 χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή ζημιές, ούτε και προειδοποίηση για τσουνάμι.

Μέχρι τα τέλη του μηνός μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, αισιοδοξούν πηγές του Μαξίμου μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. «Έχουμε ανταποκριθεί στο ακέραιο στις υποχρεώσεις

μας. Τώρα, είναι η σειρά των εταίρων να κάνουν τα βήματα που χρειάζονται» ανέφερε στην εισήγησή του, ο Αλέξης Τσίπρας. Νέα συνεδρίαση σήμερα στις 6 το απόγευμα

Σε περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες τον Απρίλιο, σύμφωνα με το “Bloomberg”. Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε κατά ένα δισ. ευρώ τη ρευστότητα των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, η οποία ανέρχεται συνολικά στα 80 δισεκατομμύρια.

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει η Κομισιόν για τις συντάξεις! Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή», παρά τις περικοπές, η Ελλάδα θα έχει τις υψηλότερες δαπάνες σε ποσοστό επί του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Με τις καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη για τις «μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα, με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο οινοποιίας στο Αίγιο. Στο σημείο βρέθηκαν 22 άνδρες με 10 οχήματα από Αίγιο, Ακράτα, Καλάβρυτα και Πάτρα, και κατάφεραν τελικά να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν της ζωή τους και πάνω από 50 τραυματίστηκαν, όταν επιβατική αμαξοστοιχία με περισσότερους από 200 επιβάτες εκτροχιάστηκε στη βόρεια Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Με φόντο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις γενικότερες αλλαγές που αναμένεται να φέρει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, διεξάγονται σήμερα οι φοιτητικές εκλογές. Οι κάλπες στα πανεπιστήμια της χώρας άνοιξαν στις εφτά το πρωί και θα κλείσουν στις εφτά το απόγευμα.

ΚΑΙΡΟΣ: Εξασθένηση των ανέμων και λιακάδα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα