Έλεγχοι και πρόστιμα για τα τσιγάρα!

10:56 4/12/2013 - Πηγή: Bam

Στα «πράσα» θέλει να πιάσει τους καπνιστές το υπουργείο Υγείας. Αρχίζει αιφνιδιαστικούς ελέγχους με ειδικά συνεργεία σε χώρους εστίασης και επιχειρήσεις, απειλώντας με πρόστιμα τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου.

Βαριά πρόστιμα θα επιβληθούν, μετά από τους ελέγχους που θα εξαπολύσει το υπουργείο Υγείας εν όψει Χριστουγέννων για τους καπνίζοντες και τους ιδιοκτήτες που τους καλύπτουν.

Οι ελεγκτές που θα βγουν «παγανιά» για την τήρηση του νόμου περί καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, θα «τιμωρήσουν» όποιον καπνιστή παραβιάζει τις διατάξεις του, αλλά και τον ιδιοκτήτη που δείχνει ανοχή σ’ αυτή την κατάσταση.

Τα πρόστιμα «φωτιά» που θα επιβληθούν στους καπνιστές που παραβιάζουν το νόμο του 2011, θα «αγγίξουν» έως και τα 500 ευρώ.

Οι επιχειρηματίες, όμως, που κάνουν τα … στραβά μάτια θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα από 500 έως και 10.000 ευρώ, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου.

Οι εντατικοί έλεγχοι που θα κάνουν ξανά το ντεμπούτο τους, έχουν σκοπό να φέρουν στα κρατικά ταμεία μεγάλα χρηματικά ποσά, τις γιορτινές μέρες.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα