Εμφανίστηκε ο B. Γιανουκόβιτς!

13:53 27/2/2014 - Πηγή: Bam

Έδωσε σημάδια ζωής ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς! Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today μεταδίδει δήλωσή του –κατά πάσα πιθανότητα από τη Μόσχα, όπου λέει πως είναι ακόμη ο νόμιμος ηγέτης της Ουκρανίας.

Για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο, 21 του μηνός, και τα αιματηρά γεγονότα του Κιέβου, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το παρών. Δήλωση που αποδίδεται στον ανατραπέντα πρόεδρο της Ουκρανίας αλλά και πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται, μεταδίδονται

από ρωσικά ΜΜΕ.

Στη συγκεκριμένη δήλωση, που μετέδωσε πρώτο το ενημερωτικό δίκτυο Russia Today, ο Γιανουκόβιτς υποστηρίζει ότι παραμένει πρόεδρος της Ουκρανίας.

Επίσης, προειδοποιεί για κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα και ζητάει την προστασία της Μόσχας από τους εξτρεμιστές -όπως λέει- που κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο.

Πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιτάρ Τάς» αναφέρει ότι το αίτημα του Γιανουκόβιτς για προστασία έχει γίνει δεκτό «όσον αφορά τη ρωσική επικράτεια».

Νωρίτερα, ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν αναφορές υποστήριζαν πως ο Γιανουκόβιτς είχε θεαθεί στο ξενοδοχείο Ukraina Hotel της Μόσχας, πριν μεταφερθεί σε σανατόριο στις παρυφές της ρωσικής πρωτεύουσας.

Τα ίχνη του Γιανουκόβιτς χάθηκαν αμέσως μετά την ανατροπή του την περασμένη εβδομάδα, και θεωρείται ότι είχε διαφύγει προς τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

Η νέα ηγεσία στο Κίεβο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψής του με την κατηγορία της μαζικής δολοφονίας 82 διαδηλωτών, και έχει προαναγγείλει την έκδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα