Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών στην Εθνική!

10:21 31/12/2014 - Πηγή: Bam

Όμηροι του χιονιά, παραμονή Πρωτοχρονιάς, δεκάδες οδηγοί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας. Ο αυτοκινητόδρομος είναι ανοιχτός, ωστόσο η κίνηση διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

Σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα, τελευταία ημέρα του χρόνου, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, λόγω της χιονόπτωσης. Δεκάδες οχήματα ακινητοποιήθηκαν, ενώ μία νταλίκα «δίπλωσε» στο 120ό χλμ. μεταξύ Θήβας και Τραγάνας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου της Τροχαίας, η κίνηση διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από Κάστρο Βοιωτίας έως Λαμία καθώς χιονίζει πάρα πολύ.

Υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα σε όλη τη διαδρομή αλλά και αλατιέρες για να μείνει ο δρόμος ανοιχτός.

Δεκάδες οδηγοί ΙΧ και βαρέων οχημάτων εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Τρίτης από το 104ο έως το 107ο χλμ., στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω χιονιού.

Μία νταλίκα «δίπλωσε» ενώ έχασαν τον έλεγχο οι οδηγοί ενός λεωφορείου και ενός βυτιοφόρου, χωρίς, ευτυχώς, να αναφερθούν τραυματισμοί.

Τόσο τα δύο οχήματα, όσο και πολλά ΙΧ έμειναν στην άκρη του δρόμου, προκειμένου τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες να «καθαρίσουν» την εθνική οδό.

Ωστόσο, σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, οπότε άνοιξε μια λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα και η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται.

Ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι οδηγοί φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκαν από την ένταση των καιρικών φαινομένων σε ελάχιστο χρόνο.

Παρόλα αυτά όσοι μετακινηθούν στο εθνικό, και πολύ περισσότερο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, σήμερα και αύριο Πέμπτη, ίσως και την Παρασκευή, οφείλουν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί βαρέων οχημάτων, τόσο για τη δική τους, όσο και για την ασφάλεια των άλλων οδηγών.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα