Επιστροφή στο μέλλον…

14:04 28/7/2013 - Πηγή: Bam

Ο Ολυμπιακός βγάζει ξανά το… ισπανικό του πρόσωπο μέσω του Μίτσελ. Ποια τα δεδομένα γι’ αυτή την αλλαγή.

Τώρα γίνεται το «μοντάρισμα». Ο Μίτσελ έφτιαξε στην Αυστρία τις βάσεις (φυσική κατάσταση) και τώρα θέλει να βγάλει η ομάδα τα όσα δούλεψε και δουλεύει στην τακτική.

Και είναι φανερό το τι Ολυμπιακό θέλει ο Μίτσελ. Μία ομάδα που θα έχει

την μπάλα στην κατοχή της, που θα δημιουργεί πολλές φάσεις για γκολ από όλους τους παίκτες και φυσικά θα γίνεται πιεστική όταν δεν θα έχει την μπάλα.

Αποστολή στη Γερμανία: Αντώνης Σαούλης

Και μετά τον… διπρόσωπο Ολυμπιακό κόντρα στη Φράιμπουργκ είδαμε τον «γεμάτο» Ολυμπιακό με τη Στουτγκάρδη. Για 90 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους.

Δίχως τους Σαβιόλα, Κάμπελ, Βάις και Ρομπέρτο. Η «SportDay» αναλύει τους πέντε τομείς που ο Ολυμπιακός δείχνει άλλη ομάδα σε σχέση με πέρσι.

ΙΣΠΑΝΙΚΟ... DNA ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Κυκλοφορία της μπάλας

Κόντρα σε μία ομάδα που είναι πιο έτοιμη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, ο Ολυμπιακός κατάφερε και κράτησε την μπάλα στα πόδια του. Οι περισσότεροι παίκτες έπαιζαν με τη μία ενώ είχαν και υπομονή στο παιχνίδι μέχρι να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία για να δημιουργήσουν φάση. Και οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν στο γήπεδο αυτό που δούλευαν και ζητούσαν οι Μίτσελ και Βίκτορ. Γρήγορο παράλληλο ποδόσφαιρο για να βγουν οι επιθέσεις από τα πλάγια και στην αδύναμη πλευρά αλλά και όταν έβρισκαν την ευκαιρία να παίξουν την κάθετη. Ο Ολυμπιακός έβγαλε περισσότερες από 12 τελικές προχθές και τις διπλάσιες από τη Στουτγκάρδη.

Γρήγορο transition

Το έκανε περισσότερες από πέντε φορές στο φιλικό με τη Στουτγκάρδη ο Ολυμπιακός. Το transition δούλεψε εξαιρετικά για την εποχή. Οι «ερυθρόλευκοι» κάθε φορά που έκλεβαν την μπάλα και έβρισκαν την ευκαιρία να βγάλουν κόντρα επίθεση το έκαναν. Σχεδόν με 100% επιτυχία μια και έφτασαν στην αντίπαλη εστία. Το ίδιο όμως πέτυχαν και στο αμυντικό transition. Η Στουτγκάρδη δεν έβγαλε καμία κόντρα με περισσότερους παίκτες. Σε κάθε φάση (αμυντικά ή επιθετικά) που προέκυπτε αιφνιδιασμός ο Ολυμπιακός είχε περισσότερους παίκτες από τον αντίπαλο. Το κακό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν το εκμεταλλεύτηκαν για να τελειώσουν φάσεις.

Κλειστές γραμμές

Με τη Φράιμπουργκ στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έμοιαζε ξέφραγο αμπέλι. Στο ματς με τη Στουτγκάρδη όλη η ομάδα αμυνόταν, όλη η ομάδα έκανε επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν και ταυτόχρονα έβγαζαν επιθέσεις μέσα από ομαδική προσπάθεια και όχι από ατομικές ενέργειες (αν και υπήρξαν κι αυτές με τον «Φέτφα»). Και αυτό γιατί οι γραμμές είχαν κοντινές αποστάσεις πράγμα που ανάγκαζε τη Στουτγκάρδη να μην έχει εύκολες πάσες και ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» να κυκλοφορούν την μπάλα πιο άνετα. Για κλειστές γραμμές απαιτείται και φυσική κατάσταση. Και σε αυτό το κομμάτι οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πολύ δυνατοί.

Πολλά τρεξίματα

Το ότι δούλεψε πολύ στη φυσική κατάσταση είναι κάτι το οποίο καταγράψαμε στην Αυστρία. Αυτή αποδίδει καρπούς. Και ακόμα η ομάδα είναι κουρασμένη. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά ο προπονητής της Στουτγκάρδης Μπρούνο Λαμπαντία. Και αν μην τι άλλο έχει άλλη βαρύτητα η γνώμη του. «Μου έκαναν τρομερή εντύπωση τα τρεξίματα της ομάδας», μας είπε. Κι όντως. Οι 8 από τους 11 παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν τα πρώτα 64 λεπτά του φιλικού και τα πήγαν περίφημα. Και υπάρχουν κι αυτοί που ακόμα το παλεύουν. Οπως ο Τσόρι, ο οποίος ακόμα θέλει για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα… έκρηξης.

Πίεση ψηλά

Το «περιμένουμε και οι 11 πίσω από την μπάλα» κράτησε έξι μήνες στον Ολυμπιακό. Και η μετάβαση είναι δύσκολη. Ο Μίτσελ θέλει να ανέβει η πίεση αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Και το καταφέρνουν για την ώρα οι «ερυθρόλευκοι». Ο Μανιάτης κάνει αυτό που του αρέσει. Να τρέχει και να μαρκάρει τον αντίπαλο στόπερ. Είδαμε τον «Φέτφα» να ντουμπλάρει το μπακ και να πιέζει και ψηλά. Ο Μήτρογλου να κυνηγάει μπάλες. Ολοι πάνω στον πρέσινγκ. Είναι κάτι που το θέλει πολύ ο Μίτσελ και το δουλεύει όλες αυτές τις μέρες στην προετοιμασία.

Πηγή: SportDay

Keywords
Τυχαία Θέματα