Έτσι προκρίνεται ο Ολυμπιακός

10:54 11/3/2016 - Πηγή: Bam
Πλέον ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τέσσερα παιχνίδια και κοιτάει να δει ποιες ομάδες θα αφήσει εκτός, με το ενδεχόμενο ότι η ΤΣΣΚΑ έχει περάσει ως πρώτη.


Το ιδανικό σενάριο για να αφήσει τη Λαμποράλ εκτός είναι να εκμεταλλευτεί αυτό το 2-0 που έχει απέναντι στους Βάσκους. Αυτό μπορεί να γίνει στις 8 νίκες, σενάριο που είναι και πάλι δύσκολο, αφού η Λαμποράλ έχει επόμενα εντός έδρας Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και την Μπάμπεργκ.

Μπορεί

να αφήσει εκτός τη Χίμκι; Πιθανό. Οι Ρώσοι που εκτός έδρας δεν «βλέπουν» νίκη, έχουν τρία εκτός έδρας ματς και ένα εντός. Με τον Ολυμπιακό. Με τις Κάουνας, Μπάμπεργκ είναι εύκολα τα πράγματα και το άλλο δύσκολο στη Μαδρίτη. Το ματς Χίμκι-Ολυμπιακός είναι τελικός. .

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την Ρεαλ τότε ενδεχομένως να μπορέσει να την αφήσει εκτός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν δύσκολο πρόγραμμα με τέσσερα παιχνίδια εκτός και ένα εντός. Έχουν να παίξουν εκτός με Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό, Λαμποράλ και με την Χίμκι εντός. Δεν αρκεί μόνο η νίκη για τους ερυθρόλευκους, πρέπει να πάρουν και την διαφορά που έφτασε στους 13 πόντους.

Οι «Πειραιώτες» μπορεί να καταφέρουν να «εξουδετερώσουν» και την Μπαρτσελόνα. Η «μπλαουγκράνα» έχουν τρία εντός (ΤΣΣΚΑ, Ρεαλ, Μπάμπεργκ) και δυο εκτός (Λαμποράλ, Ζαλγκίρις) παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να κάνει μια νίκη παραπάνω γιατί οι "καταλανοί" έχουν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αφήσει και την Μπάμπεργκ εκτός. Οι Γερμανοί έχουν τρία εντός με Χίμκι, ΤΣΣΚΑ και Λαμποράλ και με Μπαρτσελόνα εκτός. Επίσης μην ξεχνάμε ότι μετράνε δύο νίκες επί του Ολυμπιακού στα ισάριθμα παιχνίδια. Βέβαια θα υπάρξει ένα πρόβλημα σε περίπτωση που κάνει 4 στα 4 η Μπάμπεργκ.

Ο Ολυμπιακός βασικά θέλει να κερδίζουν η ΤΣΣΚΑ, η Λαμποράλ και η Μπαρτσελόνα. Παράλληλα θέλει να ελπίζει ότι θα καλύψει τη διαφόρα με την Ρεαλ και ότι θα κάνει το 2-0 με την Χιμκι.

Η κατάταξη μετά τα χτεσινά παιχνίδια:

ΤΣΣΚΑ 7-2*

Λαμποράλ 7-3

Χίμκι 5-5

Ρεάλ 5-4*

Μπαρτσελόνα 4-5*

Ολυμπιακός 4-6

Μπάμπεργκ 4-6

*Οι ομάδες έχουν ένα ματς λιγότερο.

Όμως υπάρχουν σενάρια που μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Ένα απλό θέλουν οι πειραιώτες, να κερδίσουν όλες οι ομάδες και να χάνει η Ζαλγκίρις εντός έδρας.

Αν όλα πάνε καλά η κατάταξη θα είνα:

Λαμπροάλ 9-5

Ολυμπιακός 8-6

Ρεάλ 7-7

Μπαρτσελόνα 7-7

Μπάμπεργκ 7-7

Χίμκι 6-8

Το πιο βασικό απ’ όλα είναι να αφήσει ο Ολυμπιακός τα σενάρια. Στον Πειραιά ξέρουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Όσο περνάει από το «χέρι» τους να μην κάνουν άλλη ήττα αλλά δεν εξαρτάται η πρόκριση μόνο απ’ αυτούς.

Πηγή:sportotal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα