Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια!

08:14 7/4/2015 - Πηγή: Bam

Με 156 ψήφους υπέρ και 72 κατά, εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια. «Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά για την περασμένη πενταετία και πρέπει να δοθούν απαντήσεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση κατασκευάζει

εχθρούς για να καλύψει τα ψέματα που είπε στο λαό, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Προειδοποίησε δε, ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα υπάρξει ανακριτική επιτροπή για το ποιος μάς έριξε στα βράχια.

Διορία έως την Κυριακή, 19 Απριλίου για την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας σε επίπεδο Brussels Group, δίνουν στην Αθήνα οι δανειστές. Σκοπός των πιστωτών και εταίρων, να διασφαλιστεί ότι στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της 24ης του μηνός θα «κλειδώσει» η απόφαση για εκταμίευση της δόσης.

Πράσινο φως για την υλοποίηση συγκεκριμένων ιδιωτικοποιήσεων με τη μορφή πολυετούς σύμβασης, με πρώτη αυτήν του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, «άναψε» η κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός τη Μεγάλη Δευτέρα.

Το νέο εξεταστικό σύστημα των Πανελλαδικών ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν σε λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα, ένα επιπλέον μάθημα «μπαλαντέρ» για όσους επιθυμούν ακόμη περισσότερες επιλογές σχολών, και τρεις ομάδες προσανατολισμού.

Προθεσμία για σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, προκειμένου να απολογηθεί, ζήτησε και έλαβε από τους αρμόδιους ανακριτές Διαφθοράς, ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, το τραπεζικό στέλεχος από την Ελβετία που κατηγορείται για εμπλοκή τόσο στην υπόθεση Siemens όσο και στα εξοπλιστικά.

Ονόματα και στοιχεία αναφορικά με το σκάνδαλο των παράνομων προμηθειών στα εξοπλιστικά προγράμματα, φέρεται να αποκάλυψε κατά την πεντάωρη κατάθεσή της ενώπιον των εισαγγελέων η Βίκυ Σταμάτη. Επιπλέον παρείχε λεπτομέρειες για την απόδρασή της από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών.

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος στην Αττική, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα