Εξτρέμ τώρα, στόπερ αργότερα

10:45 14/6/2016 - Πηγή: Bam
Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων χαρακτηρίζεται αυτή που ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό, σε ότι αφορά τα μεταγραφικά δρώμενα της ομάδας του λιμανιού.

Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων χαρακτηρίζεται αυτή που ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό, σε ότι αφορά τα μεταγραφικά δρώμενα της ομάδας του λιμανιού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άμεσα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης
εξτρέμ, καθώς εκεί έχουν στρέψει στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον τους οι Πειραιώτες. Οι τελευταίες λοιπόν πληροφορίες αναφέρουν πως πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πάμπλο Πιάτι από τη Βαλένθια και οι “ερυθρόλευκοι” είναι κοντά σε συμφωνία με τις “νυχτερίδες”.

Με τον ίδιο τον παίκτη έχει επί της ουσίας επιτευχθεί συμφωνία και απλά απομένει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός λοιπόν επέλεξε τον Πιάτι για το άκρο της επίθεσης του, γιατί στην υπόθεση Ρέγιες η Γαλατά έκανε εξαιρετική πρόταση στον Ισπανό, δίνοντας 2,5 εκ. ευρώ στον παίκτη για κάθε χρόνο. Φαίνεται λοιπόν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Ολυμπιακός θα έχει τελειώσει με τη μεταγραφή του Πιάτι, προς ικανοποίηση φυσικά του προπονητή των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα.

Τι “παίζει” με τον στόπερ
Σε ότι αφορά το θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού, αν υπήρχε συμφωνία με τη Βαλένθια για τον Αντερλάν Σάντος, ο Ολυμπιακός θα είχε ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού. Αυτό διότι ο 27χρονος στόπερ είναι η πρώτη επιλογή του Μάρκο Σίλβα για την ενίσχυση του κέντρου άμυνας των Πειραιωτών.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν αποδώσει “καρπούς” οι προσπάθειες των “ερυθρόλευκων” να πάρουν δανεικό τον παίκτη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και γι' αυτό το λόγο άλλωστε έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και σε άλλες περιπτώσεις. Πιο χαρακτηριστική εξ αυτών είναι ο Λισάντρο Λόπεζ της Μπενφίκα, για τον οποίο έχει καλή άποψη ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού.

Δεν είναι όμως ο Αργεντινός η πρώτη επιλογή του Μάρκο Σίλβα για το κέντρο της άμυνας, ο πρώτος στόχος είναι ο Σάντος και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι “ερυθρόλευκοι” όμως είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν κι άλλες περιπτώσεις, βλέποντας ότι η Βαλένθια δεν είναι διατεθειμένη (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) να παραχωρήσει τον Βραζιλιάνο με τη μορφή δανεισμού, ενώ και ο Ολυμπιακός απ' την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει πως δε δίνει 6,5 εκ. ευρώ που ζητούν οι “νυχτερίδες”.

Πρέπει όμως εδώ να σημειωθεί ότι ο Μάρκο Σίλβα δε θέλει να εγκαταλείψουν οι πρωταθλητές Ελλάδος την υπόθεση του Αντερλάν Σάντος και γι' αυτό έχει πει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, να συνεχιστούν οι επαφές με τη Βαλένθια και αυτή την εβδομάδα, με προφανή φυσικά στόχο ν' αλλάξει γνώμη η ισπανική ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι εξελίξεις στο θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού πάνε για την επόμενη εβδομάδα, με τον Ολυμπιακό να δίνει “ρέστα” για να κάνει το χατίρι του Μάρκο Σίβα με την απόκτηση του Αντερλάν Σάντος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως υπάρχουν “πηγές” που ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να έχει κάνει...χθες τη μεταγραφή του Λόπεζ από την Μπενφίκα.

Τo ότι οι πρωταθλητές δεν προχωρούν με τον Αργεντινό των Λουζιτανών και εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν μια ακόμα προσπάθεια για τον Αντερλάν Σάντος ίσως να λέει πολλά.

πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/ekstrem-twra-stoper-argotera/3174870
Keywords
Τυχαία Θέματα