Φιλί ζωής, ή… αντίο

09:40 18/3/2016 - Πηγή: Bam
Νίκη για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης που έχει στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας θέλει ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας για την 11η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Top16.

Ο Ολυμπιακός είναι στα… σχοινιά ή για πολλούς με το… ενάμισι πόδι εκτός προημιτελικών Ευρωλίγκας μετά από έντεκα χρόνια και δέκα συνεχόμενες συμμετοχές σε αυτά. Η ομάδα που έχει καταφέρει τους μεγαλύτερους άθλους των τελευταίων
χρόνων στη συγκεκριμένη διοργάνωση όμως, το αμφισβητεί. Μαθηματικά υπάρχουν πιθανότητες και αυτό δίνει κάθε δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να τις διεκδικήσουν.

Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθειά τους, θα χρειαστούν οπωσδήποτε τέσσερις νίκες, στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια του 6ου ομίλου του Top 16. Η αρχή, πρέπει να γίνει απόψε, κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που τον πλήγωσε στον πρώτο γύρο, με εκείνο το 75-55 στην χιονισμένη Λιθουανία.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, υποδέχονται την ομάδα που έχει τις λιγότερες νίκες στον όμιλο (δύο) στο ΣΕΦ (21:45, ΣπορFm 94,6, www.sportfm.gr και Novasports3) και μοναδικός τους στόχος είναι να βελτιώσουν το ρεκόρ τους στο 5-6, ώστε να στραφούν αποκλειστικά στον πρόωρο τελικό της επόμενης εβδομάδας κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στον Πειραιά. Η Ζαλγκίρις με ήττα θα μείνει και μαθηματικά εκτός απόψε, αλλά ήρθε στην Ελλάδα χωρίς άγχος και ο,τι βγει. Με όπλο της τα επιθετικά ριμπάουντ (σ.σ. δεύτερη στο Top 16 με 12,5 μέσο όρο) και το… κακό φεγγάρι του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που δεν θα έχει στη διάθεσή του και σε αυτό τον αγώνα τον Ματ Λοτζέσκι, ζήτησε από τους παίκτες του να μην επαναλάβουν τα λάθη του πρώτου γύρου και να παίξουν συγκεντρωμένα σε άμυνα και επίθεση, ώστε να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, γιατί τώρα τον χρειάζεται πραγματικά.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μιγκέλ Πέρεθ-Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Πιοτέρ Παστούσιακ (Πολωνία)

Μικρά-μικρά που ενδιαφέρουν

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πέντε κοψίματα για να γίνει η τέταρτη ομάδα στην Ευρωλίγκα μετά τις Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ που φτάνει τα 1000 στην διοργάνωση.

Έξι ακόμα ελεύθερες βολές χρειάζεται να εκτελέσει ο Βασίλης Σπανούλης για να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα έχει στηθεί 800 φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Μπροστά του με 795 είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Σπανούλης, χρειάζεται δύο ακόμα κλεψίματα για να γίνει ο 13ος στην Ευρωλίγκα που φτάνει τα 200.

Στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας, ο Γιώργος Πρίντεζης έχει 19,4 πόντους και 8 ριμπάουντ μέσο όρο!

Τρία ακόμα επιθετικά ριμπάουντ για να φτάσει τα 400 και να γίνει ο τρίτος παίκτης που τα καταφέρνει στην Ευρωλίγκα θέλει ο Παούλιους Γιανκούνας.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/basket/fili-zwis-i-adio/3151147

Keywords
Τυχαία Θέματα