«ΦΡΕΣΚΟΣ»

11:15 8/9/2014 - Πηγή: Bam
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Μ.Ο. ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ, ΠΑΡ' ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ «ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ» ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ - ΟΡΙΑΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 26 Η ΒΑΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ηταν ένα από τα ζητούμενα και φέτος από τον Μίτσελ στις μεταγραφικές επιλογές, με τους Καρεμπέ, Ισά να έχουν την ίδια άποψη και το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο στόχος επιτυγχάνεται.

Ποιος; Μα, να συνδυαστεί η ποιότητα με την ηλικία, να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα έχει «φρεσκάδα», να υπάρχει
εμπειρία, αλλά και πολλοί παίκτες να έχουν πολλά χρόνια καριέρας μπροστά τους.

Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, με τον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός είχε μία ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 26,3 χρόνια. Εκεί, στα 26, λίγο πάνω ή κάτω θα είναι συνήθως η ενδεκάδα του. Συνήθως, διότι αν δεν παίζει ο 35χρονος Αμπιντάλ και τη θέση του παίρνει ο 25χρονος Σιόβας ή ο 33χρονος Τσόρι, οι μοναδικοί σούπερ βασικοί, τότε ο μ.ό. θα πέφτει στο 25 ή και παρακάτω! Και θα πλησιάζει μάξιμουμ στα 27 αν χρησιμοποιείται ο 32χρονος Φουστέρ και μένει εκτός ο 28χρονος Αφελάι ή ο 25χρονος Ντουρμάζ. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη σεζόν (σε παρένθεση οι ηλικίες) με τους Ρομπέρτο (28), Ελαμπντελαουί (23), Μασουακού (20), Μποτία (25), Αμπιντάλ (35) βασικούς στην άμυνα, στον άξονα θα παίζουν δύο από τους Ντινγκά (26), Κασάμι (22), Μανιάτης (28), πίσω από τον φορ ο Τσόρι (33), στην κορυφή αναμένεται να είναι ο Μήτρογλου (26), ενώ φαβορί για τα άκρα είναι οι Αφελάι (28), Ντουρμάζ (25). Ο μ.ό. είναι 26,3-26,4. Με τον 21χρονο Διαμαντάκο στην επίθεση πέφτει κι άλλο, με τον 32χρονο Φουστέρ στα άκρα, ανεβαίνει λίγο.Η σύγκριση με πέρυσι είναι ικανοποιητική. Αν και όσοι παρέμειναν έχουν «φορτωθεί» με έναν επιπλέον χρόνο, σε σχέση με την ομάδα που τελείωσε τη σεζόν, ο μ.ό. έχει πέσει, από 26,7 που ήταν με τους Ρομπέρτο (27), Σαλίνο (28), Χολέμπας (30), Μανωλά (23), Σιόβα (25), Ντινγκά (25), Μανιάτη (27), Τσόρι (32), Πέρες (24), Κάμπελ (21) και Βαλντές (30).

Αντίθετα, στον πρώτο γύρο ήταν στα φετινά επίπεδα και ελαφρώς πιο νέα, με μ.ο. 25,9, καθώς βασικός ήταν ο Σάμαρης (κατά ένα χρόνο νεότερος του Ντινγκά), ο Βάις (επίσης κατά ένα από τον Πέρες) και ο Μήτρογλου (5 χρόνια πιο μικρός από τον Βαλντές).

2,5 απο ΠΑΟ!

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη σεζόν με την πρόβλεψη ότι θα έχει μία ενδεκάδα που μάξιμουμ θα φτάνει τα 26,5 χρόνια (πιθανόν με την Ατλέτικο αν παίξει ο Φουστέρ), αλλά θα μπορεί να μειώνει τον μ.ό. και κάτω από τα 25, ανάλογα με τις επιλογές του Μίτσελ.

Είναι μία «φρέσκια» ομάδα, παρ' ότι κάνει μεταγραφές και παίρνει και έμπειρους παίκτες. Η ενδεκάδα στο Αγρίνιο είχε μέσο όρο 26,3, ενώ εκείνη του Παναθηναϊκού, που έχει προωθήσει παίκτες και δεν κάνει μεταγραφές, ήταν στο 28,7, δηλαδή σχεδόν 2,5 χρόνια πιο μεγάλη! Για να αποδειχθεί ότι μία ομάδα μπορεί και να κάνει μεταγραφές, να έχει έμπειρους, αλλά και νεαρούς και (τελικά), να έχει και ποιότητα, μία καλή «χημεία», δηλαδή...

ΑΜΥΝΑ

ΜΕΙΟΝ 2,ΕΩΣ ΜΕΙΟΝ 11!

Ο Ολυμπιακός έδωσε τον 23χρονο Μανωλά και απέκτησε τον 35χρονο Αμπιντάλ, ωστόσο η άμυνά του θα είναι κατά δύο χρόνια μικρότερη, ακόμη και όταν παίζει ο Γάλλος αμυντικός. Κι αυτό γιατί Ελαμπντελαουί και Μασουακού που ξεκινούν βασικοί είναι κατά πολύ νεότεροι των Σαλίνο και Χολέμπας. Αν μάλιστα ξεκινάει ο Σιόβας αντί του Αμπιντάλ, η άμυνα μπορεί να είναι συνολικά έντεκα χρόνια νεότερη από πέρυσι!

ΚΕΝΤΡΟ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΑΜΙ

Ο Κασάμι έδωσε αμέσως δύναμη στη μεσαία γραμμή, σκοράρει, δίνει και ενέργεια. Και είναι φυσιολογικό, αφού είναι μόλις 22 ετών. Ο άξονας γίνεται ακόμη νεότερος με τον Ελβετό, ακόμη κι από το ξεκίνημα της σεζόν πέρυσι, όταν ο Μίτσελ είχε προωθήσει τον 24χρονο τότε Σάμαρη. Ανάλογα μάλιστα με την επιλογή του δεύτερου χαφ, αν δηλαδή θα είναι ο Ντινγκά ή ο Μανιάτης, ο άξονας, μαζί με τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο Τσόρι, θα είναι 5 ή 6 χρόνια πιο μικρός από τον δεύτερο γύρο πέρυσι, όταν βασικός ήταν ο Ντινγκά, δίπλα στον Μανιάτη.

ΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ

Στην επίθεση, η απουσία του 21χρονου πέρυσι Κάμπελ ανεβάζει τον μ.ό. ηλικίας, καθώς ο Ντουρμάζ είναι 25, ο Αφελάι 28 και ο Ντοσεβί, που δεν θα παίζει στην Ευρώπη είναι 26. Αν όμως δεν αγωνίζεται ο Μήτρογλου, η διαφορά θα καλύπτεται είτε ο Μίτσελ προτιμάει τον 21χρονο Διαμαντάκο, είτε τον 22χρονο Μπενίτες. Το πλάνο όμως στο ξεκίνημα προβλέπει βασικό τον Μήτρογλου, έστω κι αν ακόμη δεν έχει παίξει.

(πηγή:sportday)
Keywords
Τυχαία Θέματα