Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια!

09:01 9/6/2015 - Πηγή: Bam

Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών ξύπνησε την Αττική, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα, 9 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης. Η δόνηση ήταν επιφανειακή, και προερχόταν από τον θαλάσσιο χώρο, 77 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, ανοιχτά της Λίμνης Ευβοίας. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ενώ ακολούθησαν 13 μετασεισμοί. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επρόκειτο για τον κύριο σεισμό άφησε ο Παναγιώτης Τσελέντης.

Τελεσίγραφο 24 ωρών για την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης έδωσαν στην Ελλάδα

οι δανειστές. «Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νέες προτάσεις, τότε η συνάντηση της Τετάρτης με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει νόημα να πραγματοποιηθεί», δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Στα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, αναφέρθηκαν και οι ξένοι ηγέτες, μετά τη σύνοδο των “G7” , εντείνοντας έτσι τις πιέσεις στην Αθήνα. Ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι συνομιλίες. Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε πως η κάθε ημέρα, τώρα, μετράει, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Έλληνες να προβούν σε σκληρές πολιτικές επιλογές.

Την ανάγκη μακροπρόθεσμης διευθέτησης της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα επανέλαβε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, ο κ. Φάιμαν έκανε αποδεκτή πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, και θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 16 Ιουνίου.

Στολή και πηλίκιο τέλος για την αστυνομική φρουρά της Βουλής, μετά την εντολή για καθιέρωση πολιτικής ενδυμασίας, που έδωσε ο φρούραρχος. Πλέον, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι με ευπρεπή πολιτική περιβολή, φέροντας σε εμφανές σημείο την υπηρεσιακή τους κάρτα, και σε μη εμφανές τα δημόσια είδη τους (όπλο, ασύρματος κλπ).

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η φωτιά στο ιδιωτικό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, με τελευταίες πληροφορίες να θέλουν την κατάσταση να βρίσκεται υπό έλεγχο. Επειδή καίγεται χαρτί και πλαστικό, η ατμόσφαιρα, κυρίως των γύρω περιοχών, παραμένει αποπνικτική.

Το τέλος της εποχής κυριαρχίας των ορυκτών καυσίμων που ξεκίνησε μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση, και την ολική στροφή στις ανανεώσιμες και πυρηνικές πηγές ενέργειας μέχρι το 2050, ανακήρυξαν οι ηγέτες των Εφτά μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Ο στόχος είναι τα επόμενα 35 χρόνια να μειωθούν 40% με 70% οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης.

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές μπόρες στην Αττική, κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα