Καραμανλής: «Ή εγώ ή αυτός»!

12:05 2/12/2013 - Πηγή: Bam

Στο στόχαστρο έχει θέσει ο Κ. Καραμανλής τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, λόγω της κριτικής που του ασκεί ο δεύτερος για τα θέματα οικονομικών στην περίοδο διακυβέρνησής του.

Δύσκολα βάζει ο Κώστας Καραμανλής στον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δέχεται να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αφορμή της στάσης του κ. Καραμανλή οι συχνές επιθέσεις του υπουργού Οικονομικών για την περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», ο πρώην πρωθυπουργός, εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα, διαμηνύει στο Μαξίμου ότι δεν θα δεχτεί να συμπεριληφθεί ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, αν σε αυτό βάλει υποψηφιότητα και ο υπουργός Οικονομικών.

Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, βρίσκει «πάτημα» εκτός των άλλων στο εσωτερικό μέτωπο που υπάρχει μέσα στη ΝΔ κατά του κ. Στουρνάρα, από σειρά βουλευτών του κόμματος.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας όταν ερωτάται για τα σενάρια περί ένταξής του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δηλώνει ξεκάθαρα: «Δεν το έχω συζητήσει ποτέ με τον Πρωθυπουργό, ούτε με έχει απασχολήσει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσω το έργο μου και να υπάρξει η μεγάλη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ντόρα και Κυριάκος κατά Στουρνάρα

Στο στρατόπεδο των πολέμιων του υπουργού Οικονομικών η Ντόρα Μπακογιάννη. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα είπε ότι ο κ. Στουρνάρας «διαλύει τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κεντροδεξιάς παράταξης».

Στις δηλώσεις κατά του «τσάρου της οικονομίας» ήρθε να προστεθεί η δήλωση το πρωί της Δευτέρας του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την διαφωνία του με τη δήλωση Στουρνάρα ότι «οι Έλληνες δεν είναι υπερφορολογημένοι».

Για την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας «κάρφωσε» τον κ. Στουρνάρα, αλλά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας : «Η προσπάθεια που γίνεται για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα