ΚΟΟΥΤΣ, ΤΙ ΕΧΟΥΝ;

10:07 20/2/2015 - Πηγή: Bam

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΝΙΚΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΙΤΟΡ ΠΕΡΕΪΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ «ΓΙΑΤΙ»

Το αποτέλεσμα φαντάζει και είναι αναστρέψιμο. Η πρόκριση υπό διαπραγμάτευση. Λέξη που «παίζει» έντονα εσχάτως ένεκα Βαρουφάκη! Η εικόνα, πάντως, δεν αλλάζει. Μάρτυρας αγωνιστικών ανησυχιών. Τακτικών αναζητήσεων.

Ο Βίτορ Περέιρα και η ομάδα του δεν τόλμησαν στην Τούμπα και έμειναν στο μηδέν σε μία εμφάνιση

με εξάρσεις. Πόντος που κρίθηκε επαρκής. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ και έμεινε στο «Χ». Το φινάλε συνοδεύτηκε με σφυρίγματα απόρροια της αναιμικής «ερυθρόλευκης» παρουσίας. Το ροτέισον στάθηκε λόγος για άλλοθι, αλλά όχι για να μακιγιάρει το έλλειμμα δημιουργίας. Οι 36 τελικές με τον Εργοτέλη ήταν η φωτοβολίδα. Εξάλλου, ο Εργοτέλης των 48 γκολ παθητικό «γεννάει» την προσδοκία για football.

Ο Ολυμπιακός πήγε χθες στο Κίεβο με αποκλειστικό στόχο την πρόκριση. Κάτι που μαρτυράει και η σύνθεση της 11άδας εν όψει Παναθηναϊκού.

Αντίπαλος μία ομάδα που για δύο μήνες δεν είχε ακουμπήσει μπάλα σε επίσημο ματς. Σε ένα γήπεδο που θύμιζε εκκλησία και με το τόπι να κυλάει με απόλυτη ακρίβεια πάνω στον θερμαινόμενο χλοοτάπητα. Κι όμως... Τζίφος. Εχουμε και λέμε: 54% κατοχή μπάλας, μόλις δύο τελικές on target και σκεπτικισμός. De facto στο πεντάλεπτο (50'-55') «μπλακ άουτ», χρονικό διάστημα που ο Ολυμπιακός δέχθηκε τα δύο γκολ ο παράγοντας τύχη γύρισε την πλάτη στην ελληνική ομάδα, αλλά την τύχη σου την προκαλείς και εσύ. Εν προκειμένω, ο Ολυμπιακός. Δεν «πάτησε» σταθερά στο γήπεδο. Δεν είχε το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ο Βίτορ Περέιρα δεν «έτρεξε» την αντίπαλη ομάδα. Το δημιουργικό του πλάνο έμεινε κλειδωμένο στα αποδυτήρια και η μοναδική φάση που σηκώθηκε από τον πάγκο του ήταν στο 93' και δη στο ακυρωθέν τέρμα του Μήτρογλου.

Η αντίδραση του Πορτογάλου μετά το 2-0 ήταν να αλλάξει στόπερ. Και φυσικά τον «αόρατο» χθες Ντομίνγκες με τον Φορτούνη. Δεν ρίσκαρε. Δεν ανακάτεψε την τράπουλα. Δεν μετέφερε πίεση στην Ντνίπρο. Αφησε τον Αφελάι να περιτριγυρίζει στο χορτάρι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Δεν εκμεταλλεύτηκε το τελευταίο μισάωρο της -θεωρητικής- κόπωσης των Ουκρανών με πλάνο μεθοδικότητας για να σημειώσει το εκτός έδρας γκολ. Επαναλαμβάνουμε: ο Ολυμπιακός έχει την ελπίδα της ανατροπής. Επαναλαμβάνουμε: η... πόρνη μπάλα τον αδίκησε στις δύο φάσεις των γκολ. Επαναλαμβάνουμε: αυτοκριτική, όμως, επειγόντως...

ΑΜΥΝΑ

Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο Ρομπέρτο δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό «Superman»! Φαίνεται ακόμη και από τα χτυπήματά του στην μπάλα. Ο δε Σαντάνα (φωτό) δεν έχει προλάβει να συμπληρώσει μήνα στα μέρη μας και ήδη επιδέχεται... τρολαρίσματος: 5 ματς, 2 φορές έχει γίνει αλλαγή, 4 γκολ παθητικό! Το χθεσινό αυτογκόλ είναι καθαρά στιγμή ατυχίας, αλλά... Ο Σιόβας μετά τον τραυματισμό φαντάζει βαρύς και με απουσία αυτοπεποίθησης στις προσωπικές μονομαχίες.

ΑΞΟΝAΣ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε οριακά 3 προσπάθειες on target. Με την ΑΕΚ πλην της φάσης του γκολ ουδέν νεότερον. Και χθες η πρώτη φορά που τον αισθάνθηκε η άμυνα της Ντνίπρο ήταν in extremis. Στην τελευταία φάση του ματς. Ο Μανιάτης είναι ο παίκτης της πρώτης πάσας και έχει γίνει... δημιουργός. Ο Κασάμι (φωτό) πλέον δεν «πατάει» περιοχή (τελευταίο του γκολ 6 Δεκεμβρίου). Ο Τσόρι Ντομίνγκες βγάζει κούραση, ουχί τελικές και έχει απόσταση από τον Μήτρογλου.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Εδώ η μεγαλύτερη πληγή ακούει στο όνομα Ιμπραΐμ Αφελάι. Winger με το ζόρι δεν γίνεσαι. Απλώς, γεννιέσαι! Ο παίκτης που «φαγώθηκε» για τον παροπλισμό του από τον Μίτσελ μετράει 9 ματς και μόλις 1 γκολ με τον Περέιρα. Ο Ντοσεβί έχει ταχύτητα, διασκελισμό, αλλά δεν «πατάει» περιοχή. Εξ ου και το επιθετικό μονοπώλιο του Μήτρογλου. Πόσω μάλλον από την στιγμή που τα δύο μπακ (Ελαμπντελαουί, Μασουακού) πια δύσκολα ζυγώνουν στην αντίπαλη... γωνία τους.

πηγή: Sportday (Αντρέας Κυριακόπουλος)

Keywords
Τυχαία Θέματα