Κουνήθηκε η Κεφαλονιά!

08:29 7/2/2014 - Πηγή: Bam

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά, διατηρώντας την ανησυχία στους κατοίκους. «Επισκέψεις» του Εγκέλαδου σε Πάτρα, Αμφίκλεια και Βαρθολομιό.

«Χορεύει» ακόμη η Κεφαλονιά. Στις 05:26 το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 25 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό

βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Το βράδυ της Πέμπτης (21:21) προηγήθηκε άλλος σεισμός 4,4 Ρίχτερ, 12 χιλιόμετρα δυτικά από το Αργοστόλι, με ίδιο εστιακό βάθος.

Αναστάτωση, λόγω του Εγκέλαδου, προκλήθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών σημειώθηκε στις 03:21 τα ξημερώματα της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο του Πατραϊκού Κόλπου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου-Αντίρριου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Στα "δίχτυα" του Εγκέλαδου και η Ηλεία, καθώς στις 14.27 το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του Βαρθολομιού.

Ειδικότερα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Κυλλήνης και 223 χλμ. δυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθετείται μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Το «παρών» έδωσαν τα … Ρίχτερ και στη Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα, στις 09:58 το πρωί της Πέμπτης, καταγράφηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επίκεντρο 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αταλάντης, στην περιοχή της Αμφίκλειας και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ευρεία κλίμακα, μέχρι και την Αθήνα.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για μετασεισμό της δόνησης των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 7 Αυγούστου 2013, που είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα