Κυριάκος Μητσοτάκης : 9.000 «διαθέσιμοι», κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ!

12:55 7/1/2014 - Πηγή: Bam

Τις 8.000-9.000 θα αγγίξει ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν τελικά σε διαθεσιμότητα, ενώ όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, κύρια «δεξαμενή» για το νέο καθεστώς θα αποτελέσει ο ΕΟΠΥΥ.

«Μία μεγάλη πλειοψηφία θα απορροφηθεί από τον ΕΣΥ, υπό την προϋπόθεση ότι οι γιατροί θα δεχθούν το νέο καθεστώς», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης

έθεσε στους γιατρούς το δίλημμα της επιλογής : Aν, δηλαδή, θα εργάζονται στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο αριθμός των «διαθέσιμων» υπαλλήλων θα «αγγίξει» τις 8.000 με 9.000, ενώ κύρια δεξαμενή για το νέο καθεστώς θα αποτελέσει ο ΕΟΠΥΥ.

Όσο για την αξιολόγηση, επεσήμανε ότι προκειμένου να έχει νόημα η διαδικασία πρέπει να υπάρξει «υποχρεωτική κατάταξη».

Όσον αναφορά τις 4.000 απολύσεις του 2013 που πήραν παράταση για το ’14, ο υπουργός ανέφερε ότι η μικρή απόκλιση που προκύπτει θα καλυφθεί μέσω συγχωνεύσεων ή και καταργήσεων δημόσιων φορέων, «που δεν επιτελούν ένα έργο χρήσιμο για τους πολίτες», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι ένας από τους στόχους του είναι να επιστρέψουν στα ΚΕΠ υπηρεσίες που τους είχαν αφαιρεθεί στο παρελθόν, όπως λόγου χάρη, η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα