Κυρίαρχος στις κάλπες!

09:44 23/1/2014 - Πηγή: Bam

Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, εντείνοντας τον εκνευρισμό στο εσωτερικό της ΝΔ, που φθάνει, μάλιστα, στο σημείο να αμφισβητεί τα αποτελέσματα.

Με τρεις μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

της εταιρίας «Pulse RC» για την εφημερίδα «Ποντίκι». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 11% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου oΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, η ΝΔ 20%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, η Χρυσή Αυγή 11%, το ΚΚΕ 5%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,5% και η ΝΔ 22,5%.

Σταθερά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή 12% και ακολουθούν :

ToΠΑΣΟΚ 6%, το KKE5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Δημοκρατική Αριστερά 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

ΝΔ κατά Public Issue!

Αμφιβολίες για την ορθότητα της δημοσκόπησης της «Public Issue», που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», εξέφρασε η ΝΔ.

Το συγκυβερνών κόμμα σχολίασε ότι η έρευνα δεν παρουσίασε «πρόθεση ψήφου», αλλά «εκτίμηση εκλογικής επιρροής», αφήνοντας ερωτηματικά για τη μεθοδολογία της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι το γκάλοπ της «Public Issue» έδινε 31,5% στο ΣΥΡΙΖΑ και 28% στη ΝΔ, δηλ. μία διαφορά 3,5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα