Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού θέλουν οι Βρυξέλλες!

11:36 8/9/2015 - Πηγή: Bam

** Μήνυμα ότι μόνο με κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού θα υπάρξει διαπραγμάτευση για το θέμα του χρέους, έστειλαν οι Βρυξέλλες, 12 ημέρες πριν τις εκλογές. Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγή της Κομισιόν, το μήνυμα έχει διαβιβαστεί ήδη στα ελληνικά κόμματα.

** Μόνο αν η επόμενη κυβέρνηση της Αθήνας εφαρμόσει τη

συμφωνία και οι Θεσμοί το επιβεβαιώσουν, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, είχε διαμηνύσει, λίγες ώρες νωρίτερα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM.

** Μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει επιτέλους η Αριστερά, γιατί την πρώτη περίοδο οι δυνατότητες ήταν ελάχιστες, ζήτησε από την Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας. Απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικών λύσεων και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους του παλαιού πολιτικού συστήματος και της διαπλοκής.

** Την ανάγκη για ευρύτατη μετεκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε ντιμπέιτ για να πει ο κ. Τσίπρας «τί κέρδισε από τη διαπραγμάτευση», κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωσταντοπούλου.

** Δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν συμμετοχή στη μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου. Θα λάβουν, συνολικά, ως επιχορήγηση, περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

** Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός άνδρα ηλικίας περίπου 60 ως 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε στις 8 το πρωί της Τρίτης νεκρός, δεμένος στο κρεβάτι ισόγειου διαμερίσματος στα Προσφυγικά της Δραπετσώνας. Προανάκριση διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

** Συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματικής οργάνωσης».

** Καθηλωμένα την Τρίτη και την Τετάρτη τα αεροσκάφη της γερμανικής Lufthansa, καθώς οι πιλότοι της εταιρίας ξεκίνησαν διήμερη απεργιακή κινητοποίηση για το συνταξιοδοτικό και την αναδιάρθρωση του ομίλου.

** Ρεκόρ στο ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών σημείωσε η οικονομία της Γερμανίας, τον Ιούλιο του 2015, καταγράφοντας 23 δισεκατομμύρια ευρώ εμπορικό πλεόνασμα, το μεγαλύτερο από το 1991!

** ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρες βροχές στην Αττική, τις επόμενες ώρες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα