Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου!

08:42 26/1/2015 - Πηγή: Bam

Ιστορική νίκη για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 36,34% και 149 έδρες. Ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι ΑΝΕΛ θα έχουν στη νέα κυβέρνηση ένα χαρτοφυλάκιο.

Ραντεβού θα έχουν στις 10:30 π.μ. της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, ενώ εντός της ημέρας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο και θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων, ο κ. Τσίπρας θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη. Παρόμοιο αίτημα αναμένεται να υποβληθεί και προς την πλευρά του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Με ενσωματωμένο το 99,7% της Επικράτειας, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται στο 8,5%. Στη μάχη της 6ης θέσης το ΠΑΣΟΚ υποσκελίστηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έχουν 4.000 ψήφους περισσότερες. Στην επτακομματική νέα Βουλή, δεν κατάφερε να μπει το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Με τον τίτλο «Ελλάδα, το νέο πρόσωπο της Ευρώπης» και φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική “Liberation”. «Η νίκη της ελληνικής Αριστεράς αποτελεί πρόκληση για την ευρωζώνη», αναφέρουν στον κύριο τίτλο τους οι “Financial Times”.

Στα ίδια χαμηλά ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2012 κυμάνθηκε η συμμετοχή στη χθεσινή αναμέτρηση. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φθάνει στο 63,87% έναντι 62,45% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές προβλέπονται στην Αττική, και από το μεσημέρι καταιγίδες. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 15 βαθμούς Κελσίου

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα