Με Grexit απειλεί ο Σόιμπλε!

08:39 13/3/2015 - Πηγή: Bam

Νέα εξωθεσμική παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση κάνει λόγο για Grexit και σημειώνει ότι «καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει ψύχραιμος με την Αθήνα».

Διπλό μήνυμα σε εταίρους και Βερολίνο έστειλε από το Παρίσι και την έδρα του ΟΟΣΑ

ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε πως ακόμη και αν δεν εκταμιευτεί το επόμενο διάστημα η δόση, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της. Σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει κρίσιμες συνομιλίες με τους, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες.

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων εντάσσονται οι οφειλές έως και την 1η Μαρτίου 2015, των φορολογουμένων προς το Δημόσιο. Ειδικότερα για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία τίθεται ως προϋπόθεση να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως την 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Ορκίζεται την Παρασκευή (6 μ.μ.) στην Ολομέλεια της Βουλής ο 7ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, διαδεχόμενος τον Κάρολο Παπούλια. Αύριο Σάββατο ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί τα συγχαρητήρια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δεκτό έκανε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους το αίτημα συμμαχίας που υπέβαλε η αφρικανική τρομοκρατική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ». Ο αρχηγός των τζιχαντιστών κάλεσε όσους μουσουλμάνους αδυνατούν να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, να ενταχθούν στο δυναμικό της οργάνωσης στην Αφρική.

Χωρίς Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο θα μείνει το τμήμα Φάληρο – Πειραιάς, σήμερα και το Σάββατο, από τις 7 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας λόγω εργασιών. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με λεωφορεία με το ίδιο εισιτήριο.

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα