Με σχεδόν πέντε μονάδες διαφορά νίκησε ο Κυριάκος

14:28 11/1/2016 - Πηγή: Bam

Με περίπου πέντε μονάδες διαφορά επικράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ, σύμφωνα με τα οριστικά επίσημα αποτελέσματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε το 52,43% των ψήφων, ή 173.297 ψήφους όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. Ο έτερος υποψήφιος για την αρχηγία, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συγκέντρωσε 157.224 ψήφους, δηλαδή το 47,57%. Συνολικά, στις γαλάζιες κάλπες προσήλθαν για το 2ο γύρο 334.752 ψηφοφόροι, εκ των οποίων 3.077 έριξαν άκυρο και 1.154
λευκό.

Χρέος μου είναι να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της ΝΔ, αλλά και να πετύχω τη δημιουργική διεύρυνσή της, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραλαμβάνοντας από τον απερχόμενο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρησαν μεταξύ άλλων οι κύριοι Μεϊμαράκης, Καραμανλής και Σαμαράς. Με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μας χωρίζει άβυσσος ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρη και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει σύσκεψη με συνεργάτες του και μέλη της κυβέρνησης. Αντικείμενο είναι ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, αλλά και οι κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το ασφαλιστικό και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Την ίδια ώρα και με στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα για την αναδιάρθρωση του χρέους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη. Κρίσιμης σημασίας θεωρούνται και οι συναντήσεις που έχει προγραμματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναχωρεί αυτή την εβδομάδα για τη Μόσχα και την επόμενη θα επισκεφθεί Βερολίνο και Φρανκφούρτη. Σημαντικές επαφές για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας, στο Νταβός.

Παρουσία του Γιώργου Κατρούγκαλου με αντικείμενο το Ασφαλιστικό αναμένεται να συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνεντεύξεις τους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, εκφράζουν την εκτίμηση ότι κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων σε τρένα και Προαστιακό, αλλά και στα λεωφορεία της γραμμής Κιάτο - Πάτρα και αντιστρόφως, θα υπάρξουν από αύριο Τρίτη, λόγω καθημερινών στάσεων εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Ανοιχτά, προαιρετικά, θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την επόμενη Κυριακή, 17 Γενάρη.

Το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοίξουν οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μόλις μία προσφορά - αυτή της Cosco. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι ελληνικές αρχές θα ζητήσουν υψηλότερο τίμημα.

Σοκ στον κόσμο της μουσικής από το θάνατο του θρύλου της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, ο Μπάουι «πέθανε ειρηνικά περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του μετά από μια γενναία μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο σε ηλικία 69 ετών».

Επιπλέον 1.100 μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη έφθασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Αριάδνη».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών από σήμερα έως και το Σάββατο στην περιοχή του Ωρωπού, λόγω εργασιών διέλευσης αγωγού άρδευσης.

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις, αύριο, στην Αττική. Μέχρι 19 βαθμούς η θερμοκρασία.


Keywords
αλέξης τσίπρας, εκλογες, χρεος, σαμαρας, τσιπρας, αναδιαρθρωση, συριζα, βουλη, λεωφορεια, πατρα, εκπτωσεις, προσφορες, ολπ, σοκ, ροκ, μυτιληνη, πειραιας, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, καιρος, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2016, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, βερολινο, ολπ, πλαισιο, ωρα, αβυσσος, ακυρο, ασφαλιστικο, αττικη, εκτιμηση, εβδομαδα, ευκλειδης, ευρωπη, ιδια, ηλικια, κιατο, λογο, μητσοτακης, μοσχα, νταβος, ομαδα, οικογενεια, πλοιο, πρωι, ρυθμισεις, ροκ, σαββατο, τρενα, τριτη, φωφη, φωφη γεννηματα, φρανκφουρτη, ωρωπου, data, κυριακου, κυριακη, λευκο, πληροφοριες, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα