Μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ ζητά η Τρόικα!

15:46 18/11/2013 - Πηγή: Bam

Χωρίς να αναμένεται σύντομα τελική συμφωνία, άρχισε τη Δευτέρα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων του Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα, για το ύψος και τον τρόπο κάλυψης του δημοσιο-νομικού κενού.

Λερναία Ύδρα η Τρόικα! Με νέα αιτήματα για μέτρα απαντούν, συνεχώς, οι εκπρόσωποι των δανειστών στους υπουργούς της ελληνικής

κυβέρνησης. Το ίδιο συνέβη και τη Δευτέρα, στη διάρκειας πέντε ωρών συνάντηση των τροϊκανών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι τριμερής των ελεγκτών επέμειναν γι’ άλλη μία φορά στην ανάγκη λήψης και νέων μέτρων ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού τόσο υπολογίζουν ότι θα ανέλθει το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει αναθεωρήσει κατά 300% το χρηματοδοτικό κενό (από 500 εκατ. ευρώ σε 1,5 δισ. €) εξακολουθεί να κρατάει τον πήχη χαμηλά.

Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται από τη δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη μίνι σύσκεψη της Κυριακής με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου :

«Καταβάλλουμε προσπάθεια να κλείσει έγκαιρα η συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, και πρόσθεσε :

«Συζητάμε, επίσης, τα ζητήματα των πλειστηριασμών και των αμυντικών δαπανών», ενώ εξετάζονται ακόμη και οι εργασιακές σχέσεις.

Παρ’ όλα αυτά, μετά και τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν αγεφύρωτες.

Η Τρόικα φέρεται να ζητά τώρα μέτρα 2 δισ. ευρώ για το 2014, ενώ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα κάποιων από αυτά που προτείνει η κυβέρνηση και εισηγείται τα δικά της…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα