Μια χαψιά την Λαμποράλ

00:09 5/3/2016 - Πηγή: Bam
Εντυπωσιακοί οι ερυθρόλευκοι, έκαναν μια χαψιά την Λαμποράλ (82-68) κι έδωσαν σύνθημα αντεπίθεσης.

Με «όπλο» την άμυνά του και προσφέροντας σπουδαίες φάσεις στο παρκέ, ο Ολυμπιακός πήρε πολύ σημαντική νίκη με 82-68 επί της Λαμποράλ Κούτσα, ξεκινώντας ιδανικά την αντεπίθεσή του ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο Τοπ-16.Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Βασίλη Σπανούλη, που οδήγησαν
την ομάδα τους στη νίκη που ήταν επιτακτική με φόντο την πρόκριση στα πλέι οφ.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ: Η Λαμποράλ φάνηκε να μπαίνει πιο «ζεστή» στο παιχνίδι, βρίσκοντας σκορ από τον Χάνγκα αλλά ο Ολυμπιακός απαντώντας με τον εξαιρετικό Πρίντεζη, στο 5ο λεπτό είχε ισοφαρίσει σε 9-9. Από εκεί κι έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ταχύτητα και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (19-16). Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με ακόμη περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και κατατρόπωσε τους Βάσκους. Μετά το 25-25 του 13ου λεπτού, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έτρεξε ένα σερί 16-0 (!) και προηγήθηκε με 41-25 στο 17’, με τον Μπουρούση να είναι εκείνος που σταμάτησε την επιθετική «ξηρασία» της Λαμποράλ. Ο Ελληνας σέντερ δεν ήταν όμως αρκετός για να ανατρέψει τα δεδομένα και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 44-30.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 25ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν με 50-38 ενώ η Λαμποράλ έμοιαζε να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι Πειραιώτες προσφέροντας και όμορφες φάσεις μέσα στο παρκέ, κατάφεραν στο τέλος της τρίτης περιόδου να προηγούνται με 63-47. Στην τελευταία περίοδο η Λαμποράλ έδειξε σημάδια αντίδρασης και στο 37ο λεπτό κατάφερε να μειώσει σε 73-65, βρίσκοντας σκορ με τον Μπέρτανς. Ο Ολυμπιακός όμως, απάντησε άμεσα, δεν έχασε τον έλεγχο και πήρε τελικά την πολυπόθητη νίκη με 82-68.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει την πολύ σημαντική νίκη επί της Λαμποράλ. Ο διεθνής φόργουορντ σε 24:23 λεπτά συμμετοχής, είχε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ είχε επίσης πέντε ριμπάουντ και δύο ασίστ.

ΣΕ… ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ: Ο Φαμπιάν Κοζέρ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο ΣΕΦ. Ο Γάλλος γκαρντ σε περίπου 25 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, είχε μόλις δύο πόντους και 0/3 τρίποντα.

ΤΟ HIGHLIGHT: Αναμφίβολα το κάρφωμα του Ντάριους Τζόνσον-Οντομ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν η φάση που έκλεψε την παράσταση στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός γκαρντ απογειώθηκε και χάρισε μια τρομερή φάση.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά πως όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση ξέρει να… αντιδρά αναλόγως. Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικά «διαβασμένοι», δεν επέτρεψαν στην Λαμποράλ να κάνει το παιχνίδι της και με την άμυνά του να κάνει την διαφορά, πήραν αυτό που ήθελαν. Σε συνδυασμό με την ήττα της Μπάμπεργκ από την Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανατρέψει τα εις βάρος του προγνωστικά στον όμιλο.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 44-30, 63-47, 82-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Όντομ 7 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 11 (1), Σπανούλης 14 (1τρ, 8ασ), Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 7, Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 1, Ουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου 5 (1).

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Περάσοβιτς): Τζέιμς 10 (2), Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 19 (7ρ), Μπλάζιτς 10 (2), Ντιόπ Ιλ., Τιγί, Άνταμς 9 (2), Μπέρτανς 11 (3).
Keywords
Τυχαία Θέματα