Μιχαλολιάκος : «Δεν είμαι Αλ Καπόνε»!

11:10 24/9/2013 - Πηγή: Bam

Οι ραγδαίες εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή μονοπώλησαν τη διαδικτυακή εκπομπή του κόμματος. Τόσο ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος όσο και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης εκτόξευσαν πυρά σε ΜΜΕ-κόμματα.

Στην αντεπίθεση περνά η Χρυσή Αυγή,

μετά τις συντονισμένες προσπάθειες των πολιτικών τους αντιπάλων να θέσουν το ακροδεξιό-εθνικιστικό κόμμα με την ανοδική, έως πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πορεία στο περιθώριο.

Στη διαδικτυακή τους εκπομπή, το βράδυ της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή» Νίκος Μιχαλολιάκος και ο εκπρόσωπος Τύπου Ηλίας Κασιδιάρης μίλησαν εφ’ όλης της ύλης.

Στην κατηγορία ότι ηγούνται μίας εγκληματικής οργάνωσης ανταπέδωσαν το χαρακτηρισμό λέγοντας ότι εκείνοι «που χρεοκόπησαν την χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία έπρεπε να μας παρουσιάσουν ως δολοφόνους. Να εκτελέσουν συμβόλαιο πολιτικού θανάτου, του θανάτου της Χρυσής Αυγής».

Το ηγετικό δίδυμο της ΧΑ αναφέρθηκε και στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα για την οποία έχει προφυλακιστεί ο 45χρονος χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς.

Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης επιχείρησαν γι’ άλλη μία φορά να αποσυνδέσουν το κόμμα από τα ιδεολογικά κίνητρα του φερόμενου ως δράστη, επαναλαμβάνοντας ότι επρόκειτο για ένα «τραγικό περιστατικό» που πήρε πολιτικές διαστάσεις.

Για τις μαρτυρίες πρώην και νυν μελών της Χρυσής Αυγής στα τηλεοπτικά κανάλια είπαν ότι είναι «πληρωμένοι ηθοποιοί» που λένε «φανταστικά πράγματα» βάσει ενός πολιτικού σχεδίου που έχει στόχο να υποχωρήσουν τα ποσοστά του κόμματος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος διερωτήθηκε αν σοβαρά «πιστεύουν στη ΝΔ ότι θα πάρουν πίσω τους δεξιούς που έχασαν ;» και παράλληλα υπαινίχθηκε «υπόγεια» συνεννόηση του κυβερνώντος κόμματος με το ΚΚΕ με στόχο και τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γίνεται ένας βρώμικος πόλεμος, λόγω της τεράστιας δημοσκοπικής ανόδου της Χρυσής Αυγής, που δεν την περίμεναν» ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε ότι «ο φάκελος Δένδια με τις 32 υποθέσεις είναι για τα πανηγύρια…».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, απαντώντας στα περί εγκληματικής οργάνωσης που προσδίδουν πολλοί στη Χρυσή Αυγή, ιδίως μετά τα γεγονότα του Κερατσινίου, απέκρουσε τους ισχυρισμούς, αναφέρθηκε στην εξάπλωση του κόμματός του και προέβλεψε νέα θετικά αποτελέσματα στις προσεχείς εκλογές.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε : «Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα με τόσα γραφεία που λειτουργούν νόμιμα να είναι εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι δυνατόν να είμαι εγώ ο Αλ Καπόνε».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «και φυλακή να μας βάλουν, εμείς θα είμαστε υποψήφιοι στις εκλογές», καθώς και ότι «θα κριθούν όλα από την ελληνική δικαιοσύνη και εμείς θα απαντήσουμε. Δεν θα ισχύουν αυτά των δικτατόρων των δελτίων των 8 που λένε ό,τι θέλουν…».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «η Χρυσή Αυγή δέχεται σήμερα μία καταιγίδα, αλλά είναι ένα βουνό περήφανο. Η καταιγίδα παίρνει τα σάπια τα σαθρά χώματα και μένει ο βράχος, δεν παραδίνουμε ψυχή, δεν υποστέλλουμε τις σημαίες…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα