«Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται…»!

10:16 3/10/2013 - Πηγή: Bam

Τη στάση των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου, κατά τηλεοπτικών συνεργείων στην Ευελπίδων, καυτηριάζει την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά των χειρισμών της Δικαιοσύνης.

Σκληρές δηλώσεις Δένδια για τις αντιδράσεις Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην «Ελευθεροτυπία», ο κ. Δένδιας

τις χαρακτήρισε «αποκρουστικές και ενδεικτικές της ναζιστικής τους νοοτροπίας…».

«Ας μη γελιόμαστε» λέει στην εφημερίδα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τους τρεις υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Και προσθέτει : «Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται».

Για τις απειλές, τις ύβρεις και τις σπρωξιές σε βάρος τηλεοπτικών συνεργείων ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «είναι αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδεικτικές της νεοναζιστικής νοοτροπίας τους».

Εξάλλου, σχολιάζοντας την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, με την οποία αφέθηκαν, προσωρινά, ελεύθεροι, οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, υπερασπίστηκε το έργο της ΕΛΑΣ και άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης.

Δήλωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία έπραξε ό,τι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη» και τόνισε ότι «εάν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία», τότε οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν σε πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε».

Καταλήγοντας είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα επεκταθεί, διαμηνύοντας : «Θα φτάσουμε έως το τέλος…».

«Πολιτική η δίωξη…»

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, προφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στη διάρκεια της 10ωρης απολογίας του στον ανακριτή, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, αποδοκίμασε τη δολοφονία Φύσσα, και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ναζιστής.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, επίσης, ο Γιώργος Πατέλης, ο λεγόμενος «πυρηνάρχης» της οργάνωσης στη Νίκαια.

Μαζί τους αναμένεται να οδηγηθεί την Πέμπτη στις φυλακές και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Επίσης, η ανθυπαστυνόμος η οποία εμπλέκεται σε αξιόποινες δραστηριότητες της οργάνωσης.

Αυτή την ώρα (10.00 π.μ.) έχει προγραμματιστεί η απολογία του έκτου και τελευταίου βουλευτή, Χρήστου Παππά.

Σαμαράς : Νόμος και Τάξη…

«Η Δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα και δημοκρατική ομαλότητα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός από την Ουάσιγκτον για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή, διαψεύστηκαν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, την Τετάρτη, και ήθελαν τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ.κ. Αθανασίου και Δένδια, να τελούν υπό παραίτηση.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα