Νίκη με σκορ 155-144!

08:27 8/10/2015 - Πηγή: Bam

Ψήφο εμπιστοσύνης από τους 155 βουλευτές των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης η κυβέρνηση. «Όχι» ψήφισαν οι 144 βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ενώ από την ψηφοφορία απουσίασε μόνον ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

«Αυτή η τετραετία, μπορεί να είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλείνοντας τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, έθεσε ως κύριο στόχο, έως το τέλος του έτους, να έχει ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, άλλα μάς είπατε και άλλα θα γίνουν», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτική απάτη που είχε στήσει προεκλογικά με τον Πάνο Καμμένο, και η οποία ήρθε στο φως μετά τις εκλογές.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα βρείτε ούτε πρόθυμες εφεδρείες ούτε αφελείς συνενόχους τόνισε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά. «Δεν έχετε δικαίωμα να ερμηνεύετε το 36% των εκλογών ως άδεια να εφαρμόσετε τις μνημονιακές σας πολιτικές», επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στα λίγα καλά της κυβέρνησης θα λέμε ΝΑΙ, και στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντί σας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Δυστυχώς όλοι οι πρωθυπουργοί ζουν στον κόσμο τους. Όλοι βλέπουν λύσεις ότι η χώρα θα βγει από κρίση και όλο μας βυθίζουν πιο βαθιά», είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

Επιπλέον μέτρα 450 εκατομμυρίων ευρώ για φέτος, 900 εκατομμυρίων για το 2016, και συνολικά 3,5 δισ. έως το 2018 δείχνουν οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον ελληνικό προϋπολογισμό της τετραετίας.

Κορυφώνεται από σήμερα, έως το Σάββατο στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών.

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις την Πέμπτη στην Αττική, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα