Ο Θρύλος του β' ημιχρόνου δεν φοβάται τίποτα!

22:35 1/4/2017 - Πηγή: Bam
Ο Πλατανιάς δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό, αφού προηγήθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά τελικά οι "ερυθρόλευκοι" με γκολ των Μάριν και Ρομαό χάρισαν το τρίποντο στους Πειραιώτες και ένα νικηφόρο ντεμπούτο στην τρίτη θητεία του Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό.

Το ματς

Στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, πρωτοπόρος Ολυμπιακός
υποδέχθηκε τον 6ο Πλατανιά του Γιώργου Παράσχου, που μάχεται για μια θέση στα play offs.

Μουδιασμένες ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δυο ομάδες με τη διακοπή να έχει αφήσει εμφανώς τα σημάδια της. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από την αρχή να αναπτυχθεί από τα άκρα, με τον Καμπιάσο να "σπάει" τη μπάλα αριστερά και δεξιά. Από την άλλη ο Πλατανιάς όπως πάντα καλά οργανωμένος και στημένος στο χορτάρι, δεν απειλήθηκε αλλά και δεν απείλησε σοβαρά μέχρι το 32'.

Τότε καταγράφηκε η πρώτη σοβαρή ευκαιρία με μακρινό σουτ του Φιγκέιρας από τα δεξιά, που βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του, με τον Σωτηρίου όμως να έχει καλή τοποθέτηση και με υπερένταση να διώχνει σε κόρνερ. Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και πίεσε για το γκολ.

Κάπου εκεί όμως κόντρα στη ροή του ματς, ο... απρόσεκτος Φιγκέιρας παραχώρησε πέναλτυ (η μπάλα από σουτ του Γιακουμάκη βρήκε στο απλωμένο χέρι του) στο 45' και ο Μανούσος με ψύχραιμη εκτέλεση έκανε το 1-0 για τους Κρητικούς, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη όπως ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από την αρχή. Στο 47' φάουλ του Φορτούνη πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Σωτηρίου. Στο παιχνίδι είχε μπει και ο κόσμος που "έσπρωχνε" του γηπεδούχους ψυχολογικά. Η ισοφάριση τελικά ήρθε στο 52' όταν ο Φορτούνης με προσωπική ενέργεια, βρήκε τον επερχόμενο Μάριν στο ύψος του πέναλτυ, με τον Γερμανό να μη δυσκολεύεται να κάνει το 1-1. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα. Το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 62' όταν Μαρτίνς, Φιγκέιρας και Ρομαό δίδαξαν... γεωμετρία στο χορτάρι του "Γ.Καραϊσκάκης" με τον Τονγκολέζο να κάνει το 2-1 εξ' επαφής.

Το ματς όμως μόνο... τελειωμένο δεν ήταν, αφού ο ρυθμός είχε ανέβει κατακόρυφα! Στο 67' ένα γλίστημα του Φιγκέιρας λίγο έλειψε να δώσει στον Πλατανιά την ισοφάριση αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ενήργησε σωστά και στο 69' ο Ανσαριφάρντ απάντησε στις ευκαιρίες, σημαδεύοντας το δοκάρι του Σωτηρίου. Στο 75' ο Καρντόσο έσπασε την μπάλα στον Μάριν που σούταρε ελάχιστα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε στο 85', σουτ του Παραγουανού μετά από έξοχη ασίστ του Ρομαό.

Το τελικό 2-1 ήρθε δύσκολα αλλά δίκαια, με τον Ολυμπιακό να αυξάνει προσωρινά την διαφορά από τον δεύτερο Πανιώνιο στους 9 βαθμούς και τον Τάκη Λεμονή να ξεκινά με το δεξί την τρίτη του θητεία στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Οι Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Μποτία, Ρομαό, Ντα Κόστα, Φορτούνης (Ντομίνκες 79'), Μάριν, Ανσαριφάρντ (Καρντόσο 70'), Καμπιάσο (Μαρτίνς 62'), Ανδρούτσος, Φιγκέιρας

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (Γουνδουλάκης 80'), Στάθης, Μουνάφο, Ντέβεσα (Στανισάβλιεβιτς 79'), Μανούσος, Γιακουμάκης (Σίγκνεβιτς 64'), Γιορέντε

Πηγή: sportotal.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα