Όχι των Γάλλων στην Λεπέν!

08:56 14/12/2015 - Πηγή: Bam

Όχι στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πέν είπαν οι γάλλοι και το Εθνικό μέτωπο - στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών - έχασε όλες τις περιφέρειες, στις οποίες προηγούνταν στον α’ γύρο. Μεταξύ των μεγάλων περιφερειών που άλλαξαν χέρια ήταν αυτή του Παρισιού, η οποία μετά από 17 χρόνια πέρασε στους Συντηρητικούς από τους Σοσιαλιστές.

Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο θα πρέπει να γίνουν αντιληπτά ως μια «προειδοποίηση» προς όλους τους πολιτικούς, υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

Νικολά Σαρκοζί. Ο Γαλλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε ότι το ακροδεξιό κόμμα παραμένει «επικίνδυνο» παρά την ήττα του, και προέτρεψε τη χώρα του να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό.

Να χαμηλώσει τους τόνους επιχειρεί η Άγκυρα μετά το «θερμό επεισόδιο» με το ρωσικό αντιτορπιλικό που έριξε προειδοποιητικά πυρά όταν τουρκικό αλιευτικό το πλησίαζε επικίνδυνα, ανοιχτά της Λήμνου. «Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει σήμερα το μεσημέρι η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Αποκλείει το ενδεχόμενο συγκρότησης Οικουμενικής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στο τελικό κείμενο εξαπολύονται πυρά κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ενώ η Ένωση Κεντρώων χαρακτηρίζεται ως απρόβλεπτο κόμμα, που έχει ρευστά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διατηρηθεί η Ζώνη Σένγκεν, επανέλαβε χθες η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό το θέμα της δίκαιης κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Μέχρι 16 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα