Οικογενειακή τραγωδία στου Ζωγράφου!

11:07 13/1/2016 - Πηγή: Bam


Ένας 67χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 7.54 το πρωί σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αμφιγενείας στου Ζωγράφου. Ένας 50χρονος και μία 43χρονη, ένοικοι του ίδιου διαμερίσματος, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Πυροσβεστική.

Μειώσεις ως και 125 ευρώ το μήνα στις νέες, αλλά και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, που αυτή τη φορά θα προέλθουν από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των προσαυξήσεων λόγω τέκνων που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, κρύβει,
σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Αν εφαρμοστούν οι περικοπές αναμένεται να θιγούν περίπου 500.000 συνταξιούχοι.

Με επίσημο θέμα στην ατζέντα τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου και την συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, που προωθείται άμεσα, συνεδριάζει το απόγευμα, στις 5, το υπουργικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση ωστόσο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και όλα τα κεντρικά θέματα αιχμής: από την προσπάθεια έγκρισης του νέου ασφαλιστικού και τις κοινωνικές αντιδράσεις, έως την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Ειδικά για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τις διεργασίες που αυτή προκαλεί σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως στην κεντροαριστερά, αναμένεται να υπάρξει πιθανόν και η πρώτη τουλάχιστον υπαινικτική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα συναντηθεί άλλωστε τις επόμενες ημέρες με τον κ. Μητσοτάκη.

Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης - Ελντοράντο, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι αναστέλλει το επενδυτικό της σχέδιο για τη Χαλκιδική. Ενοχλημένη από την ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται η Κομισιόν. Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελντοράντο.

Για πρώτη φορά η ΝΔ γίνεται ένας πόλος που μπορεί να εκφράσει όλους αυτούς οι οποίοι στο δημοψήφισμα ψήφισαν ΝΑΙ δήλωσε σήμερα το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη. Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος. Δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα, ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Παρέμβαση Τζακ Λιου υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επεσήμανε το σημαντικό ρόλο του Ταμείου στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων. Κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε σήμερα στο Βερολίνο.

Δύο πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που συνόδευαν αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στον Περσικό, αιχμαλώτισαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν. Διάλογος Ουάσιγκτον –Τεχεράνης βρίσκεται σε εξέλιξη για να απελευθερωθούν σε πρώτη φάση δέκα Αμερικανοί πεζοναύτες –εννέα άνδρες και μία γυναίκα.

Εχθρούς όλων των ελεύθερων ανθρώπων χαρακτήρισε τους τρομοκράτες η Άγκελα Μέρκελ σε έκτακτο διάγγελμά της μετά την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι εκ των οποίων 8 γερμανοί.

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόσκαιρη συννεφιά στην Αττική. Μέχρι 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα