Όλα μπουρδέλο!

13:52 24/12/2014 - Πηγή: Bam

Ο Αντώνης Πανούτσος γράφει... με το φτωχό του το μυαλό.

Eίναι δεδομένο ότι ο Ελληνας μπορεί να στερηθεί τα πάντα εκτός από τον καλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια εκατομμύρια Ελληνες ξύπναγαν την Πρωτοχρονιά, ανοίγανε την τηλεόραση, βλέπανε τον Κάρολο Παπούλια να ακούει τα κάλαντα από τους ευζώνους και αναστέναζαν ανακουφισμένοι. «Μπορεί να έχουμε κρίση, αλλά ευτυχώς ο Θεός μάς ευλόγησε με Προεδράρα».

ΜεγAλη ιστορία ο καλός ο Πρόεδρος. Να κάθεται στον καναπέ μέχρι να

πιάσουν την καλή πόζα οι φωτογράφοι, να πηγαίνει για παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, να πέρδονται πατάτες οι αντιεξουσιαστές και να μη βαριέται. Να συναντάει την πρέσβειρα του Βιετνάμ Tran Thi Ha Phuong, να παίρνει τα διαπιστευτήριά της και να βρίσκει κάτι να της πει. Ο,τι να 'ναι. Δεν πειράζει. «Εναν Phuong που είχαμε υπηρετήσει μαζί στον στρατό, τον έχετε κάτι;». Και να συγκρατιέται. Να μην πηγαίνει δηλαδή για επίσκεψη στην Κίνα, όπως είχε πάει στα 80’ς ο Σαρτζετάκης και γυρνώντας να φέρνει μισό κοντέινερ air conditions. Θα πεις εκείνες τις εποχές τα air conditions ήταν πανάκριβα, γιατί είχαν δασμούς. Θα απαντήσω: «Είναι απίθανο μετά τις επόμενες εκλογές τα air conditions να έχουνε ξανά δασμούς;». Να μη με αξιώσει ο Θεός να δω τον Λαπαβίτσα υπουργό, αν λέω ψέματα. Ως συνήθως η Ελλάδα ήρθε στο σημείο που λατρεύει. Να πάμε να τα κάνουμε όλα μπουρδέλο για τους τύπους. Για την εκλογή ενός που το σημαντικότερο που πρέπει να κάνει είναι να μην κάνει σαχλαμάρες, να κάθεται ωραία στον καναπέ και να είναι σοβαρός όταν ακούει τα κάλαντα από τους εύζωνες. Ενα αξίωμα που τα προσόντα του υποψηφίου θα κρίνουν ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ολοι παίρνουμε ταξί, αλλά κανένας δεν σκέφτηκε να στείλει στη Βουλή τον ταξιτζή επειδή από Κυψέλη μέχρι Παγκράτι πρόλαβε να σου πει ποιον είχανε θάψει στην Αμφίπολη, γιατί γίνονται τα πειράματα στο CERN και όλοι τα “παίρνουνε” εκτός από τον ίδιο. Λες «ναι, ναι, ναι» για ένα τέταρτο, πληρώνεις την κούρσα και δεν δίνεις περισσότερη σημασία. Στην υστερία όμως του 2012 οι Έλληνες ψηφοφόροι έστειλαν στη Βουλή ένα κόμμα που σε επίπεδο δεν ξεπερνάει του ταξιτζή. ¨Ενα κόμμα που η μια του βουλευτής σκαρφαλώνει τα κάγκελα της ΕΡΤ, η άλλη λέει ότι προσπαθήσανε να τη δωροδοκήσουνε μέσω του facebook, ο άλλος ότι ένας που δεν είχε να του δώσει πέντε χιλιάρικα, του προσέφερε 2-3 εκατομμύρια (δεν θα κολλήσουμε τώρα στο ένα ψωροεκατομμύριο) και όλοι μαζί είναι ο λόγος να πιστεύουμε ότι πράγματι μας ψεκάζουν. Αναφέρομαι φυσικά στους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου που θα ήταν ένα παράδειγμα τι μπορεί να ψηφίσει ένας λαός στην απελπισία του αν δεν προέκυπτε η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την κυβέρνηση με τη βοήθεια όποιου συμμάχου βρει.

Περιλαμβανομένου και του Ηλία Κασιδιάρη. Όχι από όλους, αφού ο Παπαδημούλης χθες προς τιμήν του έγραψε «Οι Ναζί είναι εχθροί της Δημοκρατίας, είτε ψηφίζουν "ναι" είτε "παρών" για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτό δεν σηκώνει δύο μέτρα και σταθμά», αλλά από τους απελπισμένους να τρουπώσουν, που ανακαλύψανε ότι η κατηγορία του Ηλία Κασιδιάρη για επηρεασμό του Ντογιάκου από τον Σαμαρά είναι πολύ σοβαρή. Αρα και του Χαϊκάλη. Αρα η Βουλή πρέπει να διαλυθεί και να σχηματιστεί νέα, που με ακόμα και 151 βουλευτές θα βγάζει Πρόεδρο.

➜Το ποιος θα είναι ο Πρόεδρος λίγο ενδιαφέρει. Παρά το ότι για τις υπηρεσίες του στην αλήθεια και τη δημοκρατία ένας είναι ο υποψήφιος. Ο ήρωας της δημοκρατίας Παύλος Χαϊκάλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα