Ώρα μηδέν για την απεργία στα πανεπιστήμια!

11:44 4/12/2013 - Πηγή: Bam

Ξανά στις κάλπες! Συνεδριάζουν αυτή την ώρα (11:30 π.μ.) οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού και του Μετσόβιου. Υπό κατάληψη τελεί από φοιτητές το Αριστοτέλειο.

Σε 48ωρη απεργία προσέρχονται από σήμερα, Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ωστόσο, το σκηνικό των τελευταίων 14 εβδομάδων (!) είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη γενικές συνελεύσεις.

Με

τρίωρες στάσεις εργασίας (10.00-13.00) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έως την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας, που πρόσκεινται στην παράταξη «Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση», προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας.

Διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι το διοικητικό προσωπικό του ΑΠΘ διαφώνησε με τις καταλήψεις.

Στην Αθήνα, πέντε από τα εννέα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τελούν υπό κατάληψη από τους φοιτητές.

Όσον αφορά την πειθαρχική δίωξη του πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεοδόση Πελεγρίνη, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, οι πρυτάνεις ζήτησαν την ανάκλησή της.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα