Παγκόσμια αναγνώριση για Ολυμπιακό!

12:02 6/1/2016 - Πηγή: Bam

Προχθές ήταν το BBC, χθες η «Mirror» και σήμερα η σειρά της FIFA! Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, στην ιδιαίτερη αναφορά της στα κορυφαία ποδοσφαιρικά γεγονότα (με βάση τη στατιστική τους προσέγγιση) της εβδομάδας, περιλαμβάνει και το μεγάλο σερί νικών του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Πανιώνιο και έκαναν το «16 στα 16». Όπως επισημαίνει το report της (και) η FIFA,

πλέον στοχεύουν στο θρυλικό σερί της Μπενφίκα, η οποία είχε σημειώσει 29 διαδοχικές νίκες από το 1971 έως το 1973. Αυτό, μάλιστα, είναι και το μεγαλύτερο ρεκόρ στην ιστορία των εγχώριων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

«Επαιξε 16 παιχνίδια, πέτυχε 16 νίκες. Αυτό είναι το ξεκίνημα που έχει κάνει στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, ισοφαρίζοντας ένα δικό του ρεκόρ και καθιστώντας σχεδόν βέβαιη την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Οι… μόνιμοι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται ήδη 18 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη ΑΕΚ, χάρη στο τέλειο ξεκίνημα, κατά το οποίο έχουν σημειώσει 44 γκολ και έχουν δεχτεί μόλις 9. Ο Πανιώνιος ήταν το τελευταίο τους ‘‘θύμα’’, την Κυριακή, με την ομάδα να θέτει στόχο ένα νέο ρεκόρ το προσεχές Σαββατοκύριακο, στο ματς με τον Λεβαδειακό. Η νίκη θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου τίτλου και 18ου τα τελευταία 20 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, έχουν ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουν, για φτάσουν το ευρωπαϊκό ρεκόρ, που είναι η απίστευτη πορεία της Μπενφίκα μεταξύ 1971 και 1973, με 29 νίκες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα