Παραλίγο νέο μακελειό στο Παρίσι!

15:01 7/1/2016 - Πηγή: Bam

Νέο μακελειό στο Παρίσι φαίνεται να απέτρεψαν σήμερα οι γαλλικές Αρχές πυροβολώντας και σκοτώνοντας έναν άγνωστο ζωσμένο με εκρηκτικά (αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν ψεύτικα) που ήταν έτοιμος να εισβάλει σε αστυνομικό Τμήμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης φέρεται να φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος». Το περιστατικό συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου ακριβώς από την επίθεση στο σατυρικό περιοδικό «Σαρλί Εμπντό».

Λάδι στη φωτιά της έντασης στον μουσουλμανικό κόσμο ρίχνουν οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες σημερινές επιθέσεις σε Λιβύη

και Υεμένη. Στη Λιβύη, στην κωμόπολη Ζλίτεν, τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας. Και στην Υεμένη, αεροσκάφη του συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία έπληξαν την πρεσβεία του Ιράν στην πρωτεύουσα Σαναά.

«Κίτρινος πυρετός» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη νέα κατακόρυφη πτώση στους δείκτες στην Ασία, από την αναταραχή που προκαλεί η νέα πυρηνική δοκιμή, χθες, της Βόρειας Κορέας και η κλιμακούμενη κρίση Σαουδικής Αραβίας – Ιράν. Απώλειες 5,33% στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις των προηγούμενων ετών με βάση τις οποίες έχτισαν το αφορολόγητο. «Για το 2016 κρατάμε όλες τις αποδείξεις και θα φέρουμε διάταξη για επέκταση τραπεζικών συναλλαγών», είπε στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Στην «κοινωνική ευθύνη» που έχουν κυβέρνηση και φορείς να βρουν τις βέλτιστες επιλογές για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο με τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων. Ο κ. Τσίπρας συνέδεσε και πάλι το Ασφαλιστικό με το θέμα της ρύθμισης του χρέους, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από τις θετικές αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν και στην έξοδο από την κρίση».

Για διόρθωση όλων των αδικιών στο Ασφαλιστικό ακόμη και για αυτούς που έχουν καταβάλλει μεγάλες εισφορές αλλά θα παίρνουν πλέον μικρές συντάξεις δεσμεύθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Δήλωσε ακόμη ότι όσοι εργαζόμενοι πληρώνονται με μπλοκάκι οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα καταβάλλονται όπως και με τους μισθωτούς δηλαδή θα συμμετέχει και ο Εργοδότης.

Αντίστροφη μέτρηση για τις «γαλάζιες» κάλπες της Κυριακής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν επιδοθεί σε αγώνα για την προσέλκυση υποστηρικτών της τελευταίας στιγμής. Οι προσπάθειές τους επικεντρώνονται ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, μετά και την αποκάλυψη των προθέσεων του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειονότητα των Βρετανών, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση. Παρά το γεγονός ότι το 21% των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστο, το 43% των Βρετανών επιθυμεί να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ε.Ε.

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός και διεθνούς φήμης τραγωδός του κλασσικού θεάτρου, Άννα Συνοδινού. Είχε ακόμη ενεργό παρουσία στα κοινά: Εκλεγόταν βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ συνεχώς από το 1974 έως και το 1989. Διετέλεσε επίσης υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος, αύριο Παρασκευή στην Αττική με μέτριους ανέμους. Μέχρι 17 βαθμούς η θερμοκρασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα