Παραλύει η χώρα για λιτότητα-ανεργία!

08:07 18/9/2013 - Πηγή: Bam

Απεργιακό τσουνάμι. Συγκεντρώσεις και πορείες την Τετάρτη στην Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις. Στο στόχαστρο οι πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας που έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τη φτώχεια και την ανεργία.

Κορυφώνεται ο απεργιακός πυρετός κατά της ύφεσης και των απολύσεων. Ο Δημόσιος τομέας κατεβάζει ρολά την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω της γενικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά της διαθεσιμότητας.

Θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τις πολιτικές που «απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων».

Και συνεχίζει :

* Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.

* Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο. Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.

* Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.

* Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, θα συνέλθει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Ποιοί άλλοι απεργούν

Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα και οι δάσκαλοι, ενώ συνεχίζονται οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να απέχουν έως την Πέμπτη και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να απεργούν σήμερα και αύριο.

Στηρίζει και η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ θα συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας (11:00-15:00). Τη συμμετοχή τους στη στάση έχουν ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η ΟΜΕ - ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών, θα ακινητοποιηθούν 11:00-15:00 τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ οι συρμοί του Μετρό θα φθάνουν μέχρι το σταθμό της «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, έχουν κηρύξει σήμερα Τετάρτη και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Εξαιρούνται όσοι δημοσιογράφοι καλύπτουν και μεταδίδουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα